*Türkiye dahil Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde faaliyet gösteren Kredi Kartı çetesinin Hırvatistan üyeleri KKTC’ye geldi. Çeşitli iş yerleri ile bağlantılı olarak faaliyet gösteren çete mensupları Polis tarafından tespit edildi.

Bir ayağı Türkiye’de bir diğer ayağının da Avrupan’nın çeşitli ülkelerinde olduğu ileri sürülen Kredi Kartı çetesinin Hırvatistan’lı iki elemanı KKTC’ye geldi. Faaliyet gösterttikleri ülkelerde o ülke insanlarının kart bilgilerine çeşitli yöntemlerle ulaşan ve elde ettikleri bilgiler doğrultusunda hesaplarından para çeken Hırvatistanlı çete elebaşlarının, KKTC’ye geldiği Polis tarafından da tespit edilerek çok yönlü bir araştırma başlatıldığı öğrenildi.

OLAY BİR SÜRE ÖNCE PATLAK VERMİŞTİ

Anlaşmalı iş yerleri ile iş birliği içerisinde vatandaşların hesaplarından para çeken çetenin varlığı bir süre önce tespit edilmiş ve durum Polise bildirilmişti. Polis aldığı ihbar üzerine konu üzerinde inceleme ve tahkikat başlatırken, çete elemanlarının KKTC’ye gelmesi üzerine de Polisin gizli tahkikat başlattığı öne sürülüyor.

ADA TV SES BANDININ BİR BÖLÜMÜNÜ VERMİŞTİ

Gazeteci Rana Sarro’nun elde ettiği bilgiler ve ses bandı Ada TV’de yayınlanan Gündeme Bakış programında da Taner Ulutaş tarafından masaya yatırılarak, bandın 1. Bölümü izleyenlere dinlettirilmişti.

MAHKEMEYE ÇIKARILDILAR

Mali Suçlarla Mücadele, Şübe Amirliğinin kredi kartı çetesi ile ilgili olarak çok yönlü soruşturma gerçekleştirdiği ve birçok iş yeri sahibi ile kişilerin çete ile işbirliği içerisinde olduğu, geçtiğimiz aylarda da konu ile ilgili olarak bazı vatandaşların mahkemeye çıkarıldığı bu şahısların teminata bağlanarak mahkeme gününe kadar serbest bırakıldığı öğrenildi.

Ses bantlarını ele geçiren Kıbrıs Manşet iki adet ses bandını okuyucusuna sunuyor.
İzlemek için tıklayınız.

http://www.kibrismanset.com/kredi-karti-sebekesi-video%2c9.html

KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER