Güneye gezmeye gideceklerdi

Hava Trafik Kontrolörleri biriminde çalışan Gülsün Bektaş, İrfan Derleyen’in kaybettiği kimlik kartını iade etmek için tasarrufuna alıp, TC vatandaşı olan Yusuf Aksoy’un güneye geçiş yapabilmesi için Metehan Kara Sınır Kapısı’nda ibraz etti; tutuklandı.

“Başkasının kimliğine bürünme” suçlamasıyla gözaltına alınan zanlılar Yusuf Aksoy ve Gülsün Bektaş, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu’nun huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına savcı yardımcısı Atilla Enver Etkin, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde Adli Şube’de görev yapan polis memuru Ali Gencer’i dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Gencer, 12 Eylül’de saat 12.30’da Lefkoşa’da Metehan Kara Sınır Kapısı’na giden zanlıların, TC vatandaşı olan Yusuf Aksoy’un gezme amaçlı Güney Kıbrıs’a geçiş yapabilmesi için İrfan Derleyen’e ait kimlik kartını görevli memura ibraz edip tutuklandıklarını anlattı.

Polis memuru Gencer, Ercan Devlet Havaalanı’nda Hava Trafik Kontrolörleri’nde çalışan memur Gülsün Bektaş’ın, havaalanında bulunan İrfan Derleyen’e ait kimlik kartını iade etmek için tasarrufuna aldığı ve Yusuf Aksoy’un güneye geçiş yapabilmesi için kullandığını ileri sürdü.

Ali Gencer, zanlılar Yusuf Aksoy ve Gülsün Bektaş’ın gönüllü ifade verip suçlarını kabul ettiklerini belirtti.

Tahkikatın tamamlandığını, zanlı Aksoy’un TC vatandaşı ve öğrenci, Gülsün Bektaş’ın KKTC vatandaşı olduğunu söyleyen Gencer, zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Savcı yardımcısı Atilla Enver Etkin, zanlıların teminatla serbest bırakılmasını istedi.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlıların yurtdışı çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmeleri, KKTC vatandaşı birer kefilin 20’şer bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve iki haftada bir polise ispat-ı vücutta bulunmaları karşılığında tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Kıbrıs