Gazimağusa DP gençlik Kollarının organize ettiği pikniğe DP gençlik kolları üyeleri  bir çok partili ve DP başkanı Serdar DENKTAŞ da  katıldı.

Denktaş yaptığı konuşmada gençlerin  geleceğini göremeyen en sıkıntılı kesim olduğunu belirti. Denktaş aslında bu etkinliğin DP li gençleri bilinçlendirme ve motive etme etkinliği olduğunu söyledi. Denktaş, hükümetten dolayı ortaya çıkan yönetim boşluğuna dem vurarak sözlerine şöyle devam etti '' Ülkenin durumu maalesef içler acısı etkisi ve yetkisi olmayan bir hükümet tarafından ülke yönetiliyor. Mahkeme kapılarında sürünen, ne meclise nede ülke sorunlarına katkıda bulunabilen bir hükümet var '' dedi.

Denktaş bu sözlerinin ardından erken seçim çağrısında bulundu.

Denktaş ayrıca Ercan havaalanı ihalesine de değinerek '' ERCAN havaalanını 100 milyon euro almaksızın devretmek başlı başına bir vurgun sayılır ve buna sebep olanlar er yada geç yargılanıp cezalarını çekecektir ve bu ihalenin sonucu ne olursa olsun yeni iktidar kurulduğunda ihale iptal edilecektir '' dedi ... Konuşmasından sonra Serdar Denktaş gençlerle yemek yiyip sohbet etti...