GAÜ & Londra Üniversitesi fırsatına yoğun ilgi

LONDRA ÜNİVERSİTESİNDEN MEZUN OLMA FIRSATI İÇİN SON BAŞVURU 23 EYLÜL


Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile Londra Üniversitesi arasında gerçekleştirilen anlaşma doğrultusunda, herhangi bir üniversiteden lisans veya yüksek lisans mezunu kamu veya özel sektör çalışanlarına yönelik sunmuş olduğu eğitim programlarıyla Londra Üniversitesi’nden mezun olma fırsatı büyük ilgi görüyor.  


GAÜ’nün, 2016-2017 Akademik Yılı itibariyle Londra Üniversitesi ile başlatacak olduğu innovatif eğitim modeliyle kayıt yapan öğrenciler; GAÜ bünyesinde verilecek olan hızlandırılmış derslerin tamamlanması sonrası girecekleri sınavlardan başarılı olmaları halinde, ‘Universtiy of London International Programmes’ ibarerli London School of Economics Diploması alma hakkı kazanacak. 2016-2017 Akademik Yılında Muhasebe ve Finans, İşletme veya Hukuk (LLB) programlarında başlatılacak işbirliği ileriki yıllarda diğer bölümlere de açılacağı bilgisi verildi.


Hızlandırılmış eğitim programları Kıbrıs’ta Girne Amerikan Üniversitesi koordinasyonunda Lefkoşa’da olmak üzere, tüm KKTC, TC ve diğer ülke vatandaşlarına da açık olacaktır. Bu özel programa katılmak isteyen çalışan profesyöneller, GAÜ Diploması almadan da, 3 yıl gibi kısa bir sürede sınavlarını tamamlayıp dünyaca tanınan University of London Diploması alma hakkına sahip olacaklar.


Program ayrıca GAÜ’de öğrenim görmek isteyen herkese açık


Kuzey Kıbrıs’ta, yüksek eğitim alanında ulaştığı yüksek standartlar ile uluslararası akretidasyonlarını güçlendiren GAÜ’nün uluslararası platformlarda rekabete açık bireyler yetiştirmek amacı ile hayata geçirdiği bu programı tamamlayan tüm GAÜ öğrencileri; İngiltere’nin köklü ve saygın üniversitelerinden biri olan ‘University of London’ International Programmes diploması ile birlikte “çift diploma” statüsünü, İngiltere’de bulunma zorunluluğu olmadan, eğitimlerini yüksek maliyetierle tamamlamak yerine, Kıbrıs’tan bitirme imkanı bulabilecektirler.


Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, GAÜ & Londra Üniversitesi fırsatının yoğun ilgi gördüğü belirtilirken, kayıtların 23 Eylül 2016 Cuma gününe kadar devam edeceği bildirildi. Kayıt dönemi hakkında bilgi almak isteyen adayların ise, london.gau.edu.tr adresini ziyaret ederek veya [email protected] elektronik posta adresine yazarak detaylı bilgi alabilecekleri bildirildi.