Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ahmet Kaşif’in, UBP Kurultayı sonrasında “Genel Başkan” ilan edilen UBP Genel Başkanı, Başbakan İrsen Küçük’ün aleyhine yaptığı “genel başkan yetkilerinin kullanılmasını engellemeye” yönelik ara emri başvurusuyla ilgili dava yarın sabah saat 10.00’a ertelendi.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Emine Dizdarlı huzurunda, sabah verilen aranın ardından saat 14.00’de devam eden duruşmada, UBP Kurultayı Divanında Başkan Yardımcısı olarak görev alan Avukat Savaş Atakan tanık olarak dinlendi. Duruşmada Ahmet Kaşif de hazır bulundu.

Savaş Atakan’a, Ahmet Kaşif’in avukatlarından Fuat Veziroğlu ile UBP Genel Başkanı, Başbakan İrsen Küçük’ün avukatlarından Ergin Ulunay sorular yöneltti. 

Atakan, UBP’de milletvekilliği dahil birçok görevde bulunduğunu, son olarak da UBP Kurultayında Divan Başkan Yardımcısı olarak görev aldığını anlattı.

Atakan, divanda Hüseyin Özgürgün, İlker Edip, Teoman Kuran ve Zorlu Töre ile birlikte görev yaptığını, başkan ve parti meclisi seçimi için yapılan oylama ve oy sayma işlemi sonrası Divan Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün ikinci tura gitmekten bahsettiğini ileri sürdü.

Daha sonra divan başkanlığı masasına gelen İrsen Küçük’ün  Divana müdahale ettiğini iddia eden Atakan, kendisinin de Küçük’e “müdahale etmeyin” dediğini kaydetti.

Kararları mahkemeye emare olarak sunan avukat Veziroğlu, 5 divan üyesinin farklı görüşlerle kaleme aldığı tutanakları da okuttu. 

İrsen Küçük’ün avukatlarından Ergin Ulunay da Atakan’a sorular yöneltti. Atakan, Ulunay’ın sorusu üzerine Divan Başkanlığına atanan kişilerden 2 tanesini Küçük’ün, 2 tanesini de Kaşif’in seçtiğini, başkanın ise ortak seçildiğini söyledi.

Ulunay, Atakan’ın davaya “maksatlı” olarak taraf yapıldığını iddia etti. Atakan’ın, divana Ahmet Kaşif’in değil Küçük’ün baskı yaptığını iddia etmesi üzerine Ulunay, divana ilk önce Kaşif ve taraftarların itiraz ettiğini, baskı yaptığını, bunun üzerine Küçük’ün divana giderek “itirazlar çoğaldı artık kararı açıklayın” dediğini öne sürdü.

Atakan’ın dinlenmesinin ardından konuşan Ahmet Kaşif’in avukatı Fuat Veziroğlu, Zorlu Töre ve Ahmet Kaşif’i, ayrıca gerek olursa bir kişiyi daha tanık olarak dinleteceğini dile getirdi.

Yargıç Emine Dizdarlı da bunun üzerine duruşmayı yarın saat 10.00’a erteledi.