ERCAN HAVAALANI HERAN UÇUŞLARA KAPATILABİLİR



Kıbrıs Manşet Özel Haber


Kıbrıs Manşet istihbarat servisine ulaşan bilgilere göre Güney Kıbrıs Rum yönetiminin Ercan Havaalanı ile ilgili bir girişim yaptığı iddia edildi.

Bugüne kadar KKTC'yi dünyadan izole etmek için elinden gelen her çabayı her platformda kullanmaya çalışan Rum Yönetiminin bu kez de Ercan Havaalanındaki yönetim zaafiyetini gerekçe göstererek Ercan Havaalanının uçuşlara kapatılması talebiyle uluslararası kuruluşlar nezdinde girişim yaptığı iddia edildi.

İddialara göre havaalanı işletme yetkisi ve yeterliliği olmadığı öne sürülen Taşyapı yönetimindeki T & T  şirketinin , havaalanı işletme yeterliliği olan Terminal Yapı ile sorun yaşadığını gerekçe gösteren Rum Yönetimi Uluslararası Havacılık örgütlerini harekete geçirmeye hazırlanıyor.



RUM KÖYLERİ DE TEHDİT ALTINDA 
Kıbrıs Manşet istihbarat servisine ulaşan bilgilere göre Güney Kıbrıs Rum yönetiminin Ercan Havaalanı ile ilgili bir girişim yaptığı iddia edildi. Bugüne kadar KKTC'yi dünyadan izole etmek için elinden gelen her çabayı her platformda kullanmaya çalışan Rum Yönetiminin bu kez de Ercan Havaalanındaki yönetim zaafiyetini gerekçe göstererek Ercan Havaalanının uçuşlara kapatılması talebiyle uluslararası kuruluşlar nezdinde girişim yaptığı iddia edildi. İddialara göre havaalanı işletme yetkisi ve yeterliliği olmadığı öne sürülen Taşyapı yönetimindeki T & T  şirketinin , havaalanı işletme yeterliliği olan Terminal Yapı ile sorun yaşadığını gerekçe gösteren Rum Yönetimi Uluslararası Havacılık örgütlerini harekete geçirmeye hazırlanıyor.

Yine aynı kaynaklar yetkili- Lisanslı ortağın Ercan Havaalanında söz sahibi olmayı bırakın havaalanı içerisine giremediği gerekçesiyle  Ercan Havaalanının uçuşlara yeterli güvenliği sağlamadığı ve olası bir faciada Kıbrıslı Türklerin zarar görebileceği kadar Ercan Havaalanı yakınlarındaki Rum köylerinin de tehlike altında olmasının Rum kesiminin elini güçlendirdiğini iddia ettiler. Geçmiş yıllarda Almanya'da yine bu gibi gerekçelerle bir havaalanının uçuşlara kapatıldığını da iddia eden Kıbrıs Rum Kesiminin, yetkisiz kişiler tarafından yönetilen Ercan Havaalanının süratle uçuşlara kapatılmasını talep ettiği iddia ediliyor.

TÜRK UÇAKLARINA AVRUPA'DA AMBARGO

Kıbrıs Manşete bilgi veren aynı kaynaklar havaalanının uçuşlara kapatılması kararı alınması halinde, karara rağmen Ercan havalanına uçuş gerçekleştiren Türk Hava Yolu şirketlerinin Avrupa uçuşlarının yasaklanmasını da talep edeceği iddiaları gündemi sarsacak gibi görülüyor.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI VE TURANLI'NIN TAVRI MERAK EDİLİYOR



Rum Yönetiminin Ercan Havaalanı kapatılmalıdır girişimleri karşısında Dışişleri Bakanlığı ile Havaalanı işletmeciliğini yapan T  T şirketinin mahkeme tarafından Direktörlüğü  iptal edilen, şirket ortağı  Emrullah Turanlı'nın tavrının ne olacağı merak ediliyor.