Mustafa Kemal Atatürk’ün eserleri ve düşünceleriyle hala daha yaşadığını dile getiren Dr. Türközü, Atatürk’ün çağın en buhranlı döneminde önce vatanın kurtuluşunu sağladığını, sonrasında ise çağdaş inkılaplarıyla Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğunu dile getirdi.

Dr. Faruk Türközü, Mustafa Kemal’in çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmayı hedef olarak belirlediğini açıklayarak, “Türk toplumu Ulu Önder Atatürk’ün kıymet ve değerini her geçen gün daha da derinden anlamakta, bıraktığı eserleri ve ilkeleri koruma kararlılığı çizgisinden asla sapmamaktadır” ifadesini kullandı.

Türk Milletinin geçmişte olduğu gibi günümüzde de en olumsuz şartlara rağmen yayılımcı tuzakları aşacak bilinçte ve güçte olduğunu hatırlatan Dr. Türközü, “Atatürk’ü anlamak ve yapmak istediklerini tamamlamak bizler için bir şeref borcudur” şeklinde konuştu.

Dr. Faruk Türközü açıklamasında, yükseköğretim kurumları olarak evrensel çizgide, bilimsel, birleştirici ve bütünleştirici bir tutumla hareket etmenin önemini vurguladı ve “Atatürk’ün açtığı yolda vakarlı ve kararlı bir şekilde yürüyüşümüze devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.