Doğu Akdeniz Doğa İlkokulu’nda gerçekleşen 29 Ekim töreni, öğretmenlerin hazırlamış olduğu 29 Ekim töreninde öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte kutlandı. Tören de covid-19 tedbirlerine dikkat edildi. 29 Ekim töreni saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı açılış konuşmasını yapan okul müdürü Şansel Fırtınaer şu ifadeleri dile getirdi.

“Değerli öğretmenlerimiz, sevgili çocuklarımız. Türkiye Cumhuriyeti’nin 97. yılını kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenimize hepiniz hoş geldiniz. Vatanı vatan yapa toprağıdır. Toprağında özgürce yaşayan milletidir. Göklerde dalgalanan şanlı bayrağıdır. Büyük mücadeleyle kurulan cumhuriyetin emanetçisi olan siz çocuklarımızın yolunu aydınlatan biz eğitim kurumlarına büyük görevler düşmektedir. Doğa Akdeniz Doğa Okulu olarak bizler farkında, yaratıcı, sorumluluk sahibi, sorgulayan bireyler yetiştirmek amacıyla çıktığımız yolda eğitim öğretimde dijital teknolojinin kullanılmasının doğruluğunu yaşadığımız pandemi süreciyle ve sürecinde de önemini biraz daha yaşayarak öğrenmiş bulunmaktayız. Sevgili çocuklarımız sizleri her alanda donanımlı, çağdaşlık ve uygarlık yolunda ülkemizi dünya ülkeleri arasına taşıyarak en iyi yerlerde temsil edeceğimizi gönülden inanıyoruz. Bu yolda inançlı bir şekilde sizlerin yolunu bir meşale gibi aydınlatan değerli öğretmenlerimizin emeklerine ve bizler her zaman yürüdüğünüz yolda her zaman yanımızda olan velilerimize teşekkür ederiz. Cumhuriyet yolunda yürüyerek başta ulu önder Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi rahmetle, saygıyla, özlemle anar, hepinizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının gönülden kutlarız.”

Okul müdürünün yaptığı konuşmanın ardından öğrenciler şiir okudular ve öğrencilerin hazırlamış olduğu birbirinden güzel dans gösterileri, müziklerle birlikte ailelerini gururlandırırken, öğrenciler bu özel günün tadını doyasıya çıkardılar. (MHA)