Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN), üniversiteye bağlı kreş, ilkokul ve kolejin devrine direnen üyelerinin yargılanacağı Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ndeki duruşmanın yarın saat 09.00’da başlayacağını bildirerek, herkesi mahkemeye davet etti.

DAÜ-SEN’den yapılan açıklamada, yarın duruşmaları başlayacak bir profesör, bir doçent, bir yardımcı doçent, bir doktor ve üç öğretim görevlisinin mahkemeye başları dik, çocukları, arkadaşları ve dostlarıyla gidecekleri kaydedildi.

Açıklamada, Siyasetin emrindeki Sayıştay, Polis ile Savcılığın peşkeşlere, hukuksuzluklara, adaletsizliklere sessiz kaldığı ve tüm bunlara karşı çıkanları yargıladığı, suçladığı, dövdüğü bir ülkede ‘sanık’ unvanını taşımak her aydın insan için bir şereftir” denildi.

DAÜ-SEN açıklamasında, sözkonusu kişilerin “haram yemedikleri, hırsızlık yapmadıkları, halkın malını yabancılara peşkeş çekmedikleri”ne işaret edilen açıklamada, halkın yanında duran öğretmenlerin yaptıklarıyla gurur duyduğu da ifade edilerek, mücadeleye yılmadan devam edileceği belirtildi