DAÜ REKTÖR YARDIMCISI PROF. DR. HASHEMIPOUR ŞANLIURFA’DA KAZA GEÇİREN ÖĞRENCİLERİ ZİYARET ETTİ

 Şanlıurfa-Gaziantep karayolunda kültür gezileri sırasında trafik kazası geçiren DAÜ öğrencileri ve akademisyenlerin tedavilerinin sürdüğü ve durumlarının daha iyi olduğu bildirildi.

DAÜ Uluslararası İlişkiler ve İdari İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Majid Hashemipour’un da DAÜ Rektörlüğü’nü temsilen yaralıların tedavi gördüğü hastaneye giderek öğrenci ve akademisyenleri ziyaret ettiği belirtildi.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, 23-26 Haziran tarihleri arasında kültür gezisi amacıyla Gaziantep ve Şanlıurfa’ya giden DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi ile Eğitim Fakültesi’nden, sekiz farklı ülkeden 25 öğrenci ile iki akademisyenden kazayı hafif atlatanlar KKTC’ye dönerken, yaralanan öğrencilerle bir akademisyenin ise Şanlıurfa ve Gaziantep’teki hastanelerde tedavilerine devam ediliyor.

Nijerya, İran, Ürdün, Kazakistan, Filistin, Kamerun, Pakistan ve KKTC’den öğrencilerin bulunduğu grubun kaza geçirmesi üzerine DAÜ Uluslararası İlişkiler ve İdari İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Majid Hashemipour’un da, DAÜ Rektörlüğü’nü temsilen kazanın ertesi günü bölgeye giderek yaralı öğrencilerle ilgilendiği kaydedildi.

DAÜ İşletme Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tümer ile DAÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ersun İşcioğlu’nun ise kaza günü bölgeye gittiği belirtildi.

DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hashemipour, yaşanan kazadan dolayı duydukları üzüntüyü dile getirerek, “En büyük tesellimiz kazada ölüm olmamasıdır. Kültür gezisi yaparken grubumuzun böyle talihsiz bir kaza yaşaması çok üzücü. Ameliyata alınan öğrencilerimizin durumları da gayet iyi. Hastanelerde gerekli bakım uygulanıyor” dedi.

Hashemipour, Şanlıurfa Valiliği, Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile tüm bölge yetkililerine ve yardıma koşan mezunlara teşekkür etti.