CUMHURBAŞKANLIĞI BÜTÇESİ ONAYLANDI

 Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 21 milyon 334 bin 380 TL olarak öngörülen Cumhurbaşkanlığı Bütçesi’ni oyçokluğuyla onaylandı.

Bütçenin görüşülmesi sırasında söz alan CTP-BG Milletvekili Ömer Kalyoncu, çözüme Kıbrıslı Türklerin ihtiyacı olduğunu söyledi.

Kıbrıs konusunda gelinen aşamayı değerlendiren Kalyoncu, seçimlerde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun birçok söylemleri olduğunu, fakat makama oturmasının ardından seçimlerde söylediklerine uymadığını ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı’nın hata yaptığını söylemesi gerektiğini iddia eden Kalyoncu, kabul etmemesi halinde takkiye yaptığının anlaşıldığını kaydetti.

Kalyoncu ayrıca Kıbrıs konusunda tek sesli olunması gerektiği söylemini de şiddetle kınadığını belirtti.

ÇAKICI

TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı da, Kıbrıs konusunda masaya oturarak bir metini imzalamaktan çekinilmesinin konuşulması gerektiğini söyledi.

Arananın mükemmel bir anlaşma değil, orta yol olduğunu da dile getiren Çakıcı, UBP’nin hep ayrı bir yönetimle yaşamlarına devam etme düşüncesi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı’nın kendi vizyonuna ters bir anlaşmayı görüştüğünü dile getiren Çakıcı, bu tezatla nasıl masada bir anlaşmaya varılabileceğini düşündüğünü kaydetti.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda konuşmaların tamamlanmasının ardından oylamaya geçildi.

Cumhurbaşkanlığı Bütçesi 21 milyon 334 bin 380 TL olarak oyçokluğuyla onaylandı.