BULUTOĞLULARI: “İSTİFAMI SUNDUM, BAŞBAKAN KABUL ETMEDİ... 6 MİLYON İÇİN MECLİS KARARI ÇIKMAZSA İSTİFAM YÜRÜRLÜĞE KONULSUN”

“AYAK OYUNLARINA TEVESSÜL EDENLER OLDU... KAYNAK LTB’YE AKTARILMADI”

“YA BELEDİYE ÇALIŞANLARININ MAAŞLARININ ÖDENMESİ İÇİN 6 MİLYON TL’Yİ SERBEST BIRAKIN, YA DA İSTİFAMI YÜRÜRLÜĞE KOYUN”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Cemal Bulutoğluları, dün Başbakan İrsen Küçük’e istifasını sunduğunu ancak Başbakan’ın kabul etmediğini belirterek belediye meclisinin toplanıp 6 milyon TL kredi için karar almaması halinde istifasının yürürlüğe konulmasını istedi.

Bulutoğluları, belediyedeki sorunların çözümü için önlerine çıkan son fırsatın da siyasi manevralar yüzünden yitirilmek üzere olduğunu kaydederek; “Bir yandan kaynağın belediyeye aktarılması için meclis kararı gerekir diyenlerin diğer yandan meclisin toplanmaması için her türlü manevra ve girişimleri yaptığını” belirtti.

Aylardır süren belediye krizi LTB Başkanı Bulutoğluları’nın, yazılı açıklamasıyla yeni bir boyut kazandı.

“AYAK OYUNLARI”

Bulutoğluları, çalışanlara ve halka, LTB’nin mali yapısının düzeltilmesi için Ziraat Bankası’ndan 6 milyon TL kaynak aktarılması sözü verilirken, her türlü ayak oyunlarına tevessül edenler olduğunu ve bu kaynağın LTB’ye aktarılmadığını belirtti.

“Bir yanda kaynağın LTB’ye aktarılması için Meclis kararı gerekir diyenler, diğer yanda Meclis’in toparlanmaması için her türlü manevrayı ve girişimi yapmaktadırlar” diyen Cemal Bulutoğluları, Başbakan İrsen Küçük’ün iradesini göstermesini, toplantıya katılmayan UBP’li Meclis üyelerini toplantıya çağırmasını ve 6 milyon TL için karar alınmasını istedi.

“HEDEFLERİNDE BEN VARIM”

“Ben buradayım ve buna hazırım. Ancak bu bir niyet ve irade meselesidir” diyen Bulutoğluları, şunları anlattı:

“Merkezi hükümet geçtiğimiz 6 ay içinde en az iki kez LTB’ye kaynak aktarmış ve bu kaynağı aktarırken hiçbir Meclis kararına ihtiyaç duymamıştır. Bunun son örneği Sayın Kaymakam’ın LTB’de olduğu dönemde gerçekleşmiştir. Ancak sorun teknik bir olay değildir. Kararların ve uygulamaların tümü siyasidir ve hedeflerinde ben varım.”

“BEN EVET DEDİKÇE ONLAR ŞARTLARI DEĞİŞTİRDİ... BÖYLE DEVAM EDEMEZ”

Belediyenin tekrar ayakları üzerinde durmasının mümkün olduğunu ifade eden Cemal Bulutoğluları, ancak fırsatın kaçmak üzere de olduğunu; bu son fırsat kaçtıktan sonra görevine devam etmesinin mümkün olmadığını kaydederek, “Ben ne unvan ne statü peşindeyim. Nedenleri ne isterse olsun belediyemizi kurtarmak, çalışanlarımızın maaşlarını ödeyebilmek için merkezi hükümet tarafından önüme konan her şarta evet dedim. Ben evet dedikçe onlar şartları değiştirdiler. Bu işin bu şekilde devam edemeyeceği ortadadır” ifadelerini kullandı.

LTB Başkanı Bulutoğluları, Başbakan’ın UBP’li meclis üyelerini toplantıya çağırmasını, gerekli kararların alınmasını isteyerek, aksi halde kurultay uğruna başkentin de birçok değerin de heba edilmiş olacağını kaydetti.

“KURULTAY OYUNLARIYLA BELEDİYE BAŞKANI OLMADIM”

Bulutoğluları, “kurultay oyunlarıyla” belediye başkanı olmadığını, belediye başkanı olmak için de kurultaya ihtiyaç duymadığını ifade ederek, “Lefkoşa halkına verdiği sözü tutmak için 2010’da bir kez daha aday olduğunu ve kazandığını; son bir yıldır oynanan oyunlarla halka verdiği sözleri yerine getirmesinin mümkün olmadığını” kaydetti.

“YA 6 MİLYONU SERBEST BIRAKIN, YA İSTİFAMI YÜRÜRLÜĞE KOYUN”

Açıklamasının sonunda dün Başbakan’a istifasını sunarak “Ya belediye çalışanlarının maaşlarının ödenmesi için 6 milyon TL’yi serbest bırakın ya da istifamı yürürlüğe koyun” dediğini bildiren Cemal Bulutoğluları, şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Başbakan istifamı kabul etmedi. Tekrar ediyorum, sayın başbakan iradesini göstersin, toplantıya katılmayan başkanı olduğunu iddia ettiği UBP’nin belediye meclis üyelerini toplantıya çağırsın ve 6 milyon için istediği meclis kararını alalım. Ben buradayım ve buna hazırım. Bu karar alındığı taktirde görevimin başındayım. Ancak kararın alınmaması durumunda istifamın yürürlüğe konulmasını talep ediyorum.”