Gazimağusa’nın Gülseren bölgesinde, yakalanacaklarını anlayınca üç polis aracına çarparak kaçmaya çalışan ve ancak polisin havaya ateş açması ve önlerini kesmesiyle durdurulabilen Aytunç Aşaroğlu ile Erhan Gür isimli gençler, üzerlerinde ve evlerinde bulunan maddelerin sentetik cannabionid (bonzai) değil çay olduğunu iddia etti.

 


   Maddelerin analiz raporlarını bekleyen ve iki zanlının ismini verdiği bir kişiyi arayan polis ise devam eden soruşturma kapsamında Aşaroğlu ve Gür’ü dün bir kez daha mahkeme huzuruna çıkardı ve tutukluluk sürelerini iki gün daha uzattı.


   Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Banu Soyer’in huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Hüseyin Ödesoy’u tanık olarak dinletti.


  Tanık polis, 22 Şubat 2013 tarihinde zanlıların tasarrufunda yaklaşık 110 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ele geçirdiklerini söyledi.


   Zanlıların 23 Şubat 2013 tarihinde Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılarak aleyhlerine üçer günlük tutukluluk emri alındığını anımsatan polis memuru, zanlıların tasarruflarında ele geçirilen uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile kan ve idrar örneklerinin Devlet Kimya Laboratuarı’na analiz edilmek üzere gönderildiğini, oradan gelecek raporun beklenildiğini söyledi.


   Uyuşturucu olduğuna inanılan söz konusu maddelerin satışında kullanılacağına inanılan poşet ve paketlerin de Polis Genel Müdürlüğü Foto Parmak İzleri İnceleme Şubesi’ne gönderildiğini belirten tahkikat memuru, her iki zanlının da gönüllü ifade verdiklerini, bu ifadelerin teyit ve tekzibini henüz tamamlayamadıklarını dile getirdi.


   Zanlıların isim bazında bildirdikleri bir şahıs olduğunu, bu şahsın bulunması için araştırma yaptıklarını anlatan Hüseyin Özdesoy, mahkemeden zanlıların soruşturmanın selameti açısından 8 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.


   Savcı Ahmet Özlemler, talep edilen süreyi 2 gün ile sınırlandırırken, zanlıların avukatı Fehmi Altunç talep edilen 2 günlük süreye itiraz etmezken, söz konusu maddelerin uyuşturucu değil de başka bir madde olabileceği üzerinde durdu.


   Yargıç Banu Soyer, zanlıların 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını emretti.