"Birleşik Kıbrıs için Güvenlik Çerçevesi: Araştırma ve Diyalog İnisiyatifi" adlı etkinlik düzenlendi. Etkinlik, Perşembe saat 15.30’da ara bölgedeki Chateau Status Restoran’da yapılacak.

Etkinlikte; “Kıbrıs'ta İyi bir anlaşmanın bizi hangi güvenlik tehditlerinden koruması gerektiğine inanıyorsunuz?", "Diğer toplumun tecrübe ettiği güvenlik tehditlerinin neler olduğunu düşünüyorsunuz?" , "Bu tehditler nasıl ele alınmalıdır?" sorularını cevaplayan ön hazırlık araştırmalarının sonuçları sunulacak.

Sürdürülebilir Barış ve Demokratik Gelişim Merkezi (SeeD) tarafından yapılan açıklamaya göre etkinlik, SeeD araştırma eşbaşkanları Prof. Dr. Ahmet Sözen ve Dr. Alexandros Lordos ile Berghof Vakfı Yönetici Direktörü Prof. Dr. Hans Joachim Giessman tarafından yönetilecek. Ön hazırlık araştırma sonuçları SeeD kıdemli araştırmacıları Doç. Dr. Giorgos Kentas ve Dr. İlke Dağlı tarafından sunulacak. Sunumu; sonuçların, analizi ve halktan geri bildirim için bir tartışma takip edecek.Bunun devamında, çatışma sonrası şartlarındaki en iyi uygulamaları ve örnekli öğrenimleri yansıtan araştırma sunumları olacak. Sunumlar şöyle:

“Prof. Dr. Nina Caspersen (York Üniversitesi) "Geçici Güvenlik Düzenlemeleri: Karşılaştırmalı bir perspektif"; Anna Koukkides-Procopiou (Lefkoşa Üniversitesi) "Cinsiyet ve Kapsayıcı Güvenlik"; Dr. Derya Dilara Akgüner (Kadir Has Üniversitesi) "Çok Kültürlü ve Güvenli Kentsel Alanlar"; Dr. Stratis Efthymiou (Sussex Çatışma ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi) "Çok Uluslu Güvenlik Güçleri" ve Dr. Zenonas Tziarras (UCLAN Kıbrıs) ile Dr. Emine Eminel Sülün (Yakın Doğu Üniversitesi) "Bölgesel Güvenlik Zorlukları".