BARROSO DA GİDECEK

2 Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, Ocak ayı içerisinde Güney Kıbrıs’ta DİSİ’nin ev sahipliğinde yapılacak olan Avrupa Halk Partisi Liderleri toplantısına katılacağı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, toplantıya Merkel’in yanı sıra Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, üç Avrupa Komiseri ile bazı ülkelerin hükümet başbakanlarının da katılacağını yazdı.

Avrupa Halk Partisi Liderleri toplantısının Limasol’da, 11 Ocak’ta yapılacağını yazan gazete, toplantıda 2014 Avrupa Parlamentosu seçimleri stratejisi ile bir sonraki Avrupa Komisyonu Başkanı’nın profilinin ele alınacağını belirtti.

Gazete DİSİ’den elde ettiği bilgilere dayanarak toplantıda Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen, İrlanda Başbakanı Enda Kenny, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcılarından Antonio Talianı, Avrupa İç Pazar Komiseri Michel Barnier, Avrupa Bölgesel Politika Komiseri Johannes Hahn gibi isimlerin de yer alacağını yazdı.

Alithia gazetesi Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, 11 Ocak Cuma günü Güney Kıbrıs’ta olacağını yazdı.

Merkel’in Güney Kıbrıs ziyareti sırasında Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas tarafından kabul edileceğini yazan gazete ancak bu bilginin, düne kadar Hükümet tarafından onaylanmadığını da belirtti.

Gazete toplantıya Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy’un da katılacağını ayrıca davet edilenler arasında İrlanda, Finlandiya Başbakanlarının yanı sıra Bulgaristan, Malta, Romanya, Slovenya, Lüksemburg, Macaristan, Portekiz, İspanya, Polonya Başbakanlarının da bulunduğunu yazdı.

RUM BASINI MERKEL’İN ANKARA ZİYARETİNE DE YER VERDİ

Rum basını, Türk basınında çıkan Almanya Başbakanı Merkel’in, 2013 yılının ilk üç ayı içerisinde Türkiye’ye yapması beklenen ziyarette Kıbrıs sorununu da ele alacağı yönündeki habere yer verdi.

Fileleftheros gazetesi ilgili haberi “Kıbrıs Sorunu Berlin’in Gündemine Giriyor- Merkel Türk Liderliğiyle Temaslar Programlıyor” başlığıyla aktarırken Türk basınında çıkan haberde Kıbrıs sorununun, Merkel’in ele alacağı 7 konudan ilki olduğuna yer verildiğini de belirtti.

Haravgi gazetesi ise haberi “Merkel’in Ankara’daki Gündeminde Kıbrıs Sorunu” başlığıyla verdi.

(FK/ŞEB)