BOZKURT: “KIBRIS TÜRK EDEBİYATI’NIN, HEM EDEBİ ÜRÜN VEREN ÖNEMLİ BİR YAZARI, HEM İYİ BİR ARAŞTIRMACISI...”

ULAŞ: “ARAMIZDAN BİR GÜNEŞ, BİR ENTELEKTÜEL, BİR DEMOKRAT VE İYİ BİR İNSAN DAHA AYRILMIŞTIR”

 Kıbrıs-Balkanlar-Avrasya Türk Edebiyatları (KIBATEK) Vakfı Başkanı İsmail Bozkurt, Ali Nesim’in “Kıbrıs Türk Edebiyatı’nın, hem edebi ürün veren önemli bir yazarı, hem iyi bir araştırmacısı” olduğunu belirtti.

KIBATEK Başkanı Bozkurt, Ali Nesim’in vefatı nedeniyle yayımladığı taziye mesajında “Kıbrıs Türk Edebiyatı’nın, hem edebi ürün veren önemli bir yazarı, hem iyi bir araştırmacısı olan Ali Nesim’i kaybetmek, bizi derinden sarstı” dedi.

Ali Nesim’in öyküleri, denemeleri, şiirleri ve araştırmalarıyla geride silinmez izler bıraktığını ifade eden Bozkurt, Nesim’in şiirsel bir dille edebiyata taşıdığı “zeytin” sevdasının, gelecek kuşaklara çevre duyarlılığını verecek nitelik ve güçte olduğunu belirtti.

Bozkurt, “Kıbrıs Türk Edebiyatı, çok önemli bir yazar ve araştırmacısını; KIBATEK Vakfı kurucularından birini ve Başkan Yardımcısını; Ada’mızın zeytin ağaçları güçlü bir savunucusunu kaybetti” dedi.

Bozkurt, Nesim’in ailesine, Kıbrıs Türk halkına ve Kıbrıs Türk Edebiyatı camiasına başsağlığı diledi.

ULAŞ

Halkın Adalet Konseyi (HAK) Genel Başkanı Avukat Mustafa Ulaş da mesajında “Aramızdan bir güneş, bir entelektüel, bir demokrat ve iyi bir insan daha ayrılmıştır. Yokluğunu her zaman hissedeceğiz…” dedi.

Ulaş, Ali Nesim’e Allah’tan rahmet, yakınlarına ve dostlarına başsağlığı diledi.