HAFTA BOYUNCA ENGELLİLERİN GENEL SORUNLARINI İÇEREN 11 MADDELİK İSTEM PAKETİ İLGİLİ MERCİLERE İLETİLECEK

ÖZEL EĞİTİM, İSTİHDAM VE TÜZÜK TADİLATI GÜNDEME GETİRİLECEK

 Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu, 10-16 Mayıs “Dünya Engelliler Haftası” nedeniyle ülkede çeşitli etkinlikler düzenlenecek, engellilerin sorunları dile getirilecek ve yetkililerine ziyaret edilecek.

Federasyon, devlet ve hükümet yetkililerini ziyaret ederek, sorunlarını dile getirecek olan federasyon, engellilerin genel sorunlarını içeren 11 maddelik istem paketini de ilgili mercilere iletilecek.

Görmezler Derneği’nin “Görmezler Eğitim Merkezi”nde oluşturulan tam donanımlı BRAILLE ve Sesli Kütüphanesi de etkinlikler kapsamında hizmete açılacak.  Açılış 15 Mayıs’ta saat 11.00’de yapılacak.

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyon Başkanı Derviş Yücetürk, etkinlik programını duyurduğu açıklamasında, hafta nedeniyle ağırlıklı olarak engellilerin en büyük sorunları arasında yer alan özel eğitim, istihdam ve “Engellileri Koruma Rehabilite ve İstihdam Yasası”yla ilgili tüzüklerin tadil edilmesi konularını gündeme getireceklerini vurguladı.

ETKİNLİKLER YARIN BAŞLIYOR

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, diğer dernek ve özel eğitim okul temsilcileri yarın saat 9.20’de Atatürk Anıtı’na, saat 9.40’ta Dr. Fazıl Küçük’ün kabrine, saat 10.10’da ise Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın kabrine çelenk koyacak.

Ayrıca yarın saat 10.30’da Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonuna bağlı dernek başkanlarının katılımlarıyla federasyonun merkez binasında basın toplantısı yapılacak.

11 Mayıs Görme Engelliler Günü, 12 Mayıs İşitme - Konuşma Engelliler Günü, 13 Mayıs Ortopedikler ve Spastikler Günü, 14 Mayıs Zihinsel Engelliler Günü, 15 Mayıs Perşembe Ruhsal Engelliler Günü nedeniyle de bazı etkinlikler gerçekleştirilecek.

Haftanın kapanışı, 16 Mayıs’ta sonuç bildirgesi yayınlanarak yapılacak.

Öte yandan Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu yetkililerinin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorğancıoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ve Maliye Bakanı Zeren Mungan ile görüşmesi bekleniyor.