HAKKARİ’nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesine sızmaya çalışan PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Rizeli çavuş 22 yaşındaki Metin Çetin şehit oldu, 6 asker yaralandı. Çatışmada 1’i kadın 4 PKK’lı ölü ele geçti.

Irak topraklarından sınıra gelip Çukurca ilçesindeki 49’uncu hudut taşından ilçe merkezine sızmaya çalışan kalabalık PKK’lı grubunun termal kameralarla tespit edilmesinin ardından sınır bölgesi güvenlik güçleri tarafından ateş altına alındı. Askeri üs bölgesine ve ilçe merkezindeki güvenlik birimlerine ağır silah ve roketatarlarla saldıran PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında saat 02.30’da çatışma başladı. Aralıklarla sabahın ilk ışıklarına kadar süren çatışmada silah seslerinin yankılandığı ilçede halk korku içinde evlerine kapandı, bazı binaların duvarlarına da kurşunlar isabet etti.

Çukurca ilçe merkezine girip katliam yapmayı planlayan teröristler takviye birliklerin de gelmesiyle püskürtülürken, askeri üs bölgesinde yoğunlaşan çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle askerliğinin bitmesine 70 gün kalan Rizeli jandarma çavuş Metin Çetin şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Çatışmada 1’i kadın 4 PKK’lı terörist ölü ele geçerken, Irak topraklarına kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için sınır bölgesinde geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Hakkari Valisi Muamer Türker bölgedeki operasyonların sürdüğünü, yapılan arazi arama tarama sıralarında teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçtiğini söyledi. PKK’lı teröristler tarafından daha önce de saldırıya uğrayan ve 3 askerin şehit olduğu Asayiş Tepe’yi yine hedef aldıklarını belirten Vali Türker, teröristlerin attığı roketatar mermilerinin Asayiş Komando Bölüğü’ne ait tel örgülere isabet ettiğini kaydetti.

ÇUKURCALILAR ÇATIŞMA ANINI ANLATTI

Hakkari’nin Irak sınırındaki Çukurca İlçesi’nde PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, çevredeki evlerde oturanlar da büyük korku yaşadı. Sabaha kadar süren çatışmada sınıra yakın bulunan Emir Şaban Mahallesi’ndeki 20 eve silah ve roketatar mermilerinin isabet ettiği belirtildi.

Çukurca’da İnsan Hakları Derneği üyesi Naif Kara, evinin duvarına iki roketatar mermisinin isabet ettiğini söyledi. Kara, "Dün gece çıkan ve sabaha kadar devam eden çatışmada benim evime 2 roketatar mermisi isabet etti. Mermilerin isabet ettiği misafir odasında kimsenin olmaması büyük bir faciayı önledi. Bir mermi de evin duvarında kalmış. Artık bu kanın durmasını ve çatışmaların son bulmasını istiyoruz" dedi.

Çatışma anını anlatan Çukurcalılar, sabaha kadar korku içinde kaldıklarını, kendilerini mermilerden korumak için de evlerin bir odasına sığındıklarını söyledi.

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği, Çukurca İlçesi’nde dün gece başlayıp, sabaha kadar süren ve 1 askerin şehit olduğu, 6 askerin yaraladığı, 4 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiği çatışma ile ilgili açıklama yaptı. Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle:
"Bölücü terör örgütü mensuplarınca Hakkari’nin Çukarca İlçesi’ne yakın mesafedeki sınır karakollarına 9 Şubat 2012 günü saat 02.15’te taciz ateşine başlanılmış ve sızma teşebbüsünde bulunulmuştur. Çıkan çatışma sonucunda bir asker şehit olmuş, 6 asker hafif şekilde yaralanmıştır. Çatışmada 2’si kadın olmak üzere 4 PKK’lı ölü olarak ele geçirilmiştir. Arazide yapılan arama faaliyetlerinde bu teröristlere ait 2 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 roketatar, 13 roketatar mühimmatı, 16 el bombası, 13 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 1 Kanas şarjörü, 2 el telsizi, 313 Kalaşnikof fişeği ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir."