*Neler oluyor bu insanlara?...

*Neden her gün bir ani ölüm oluyor?...

*Ölüm yaşının artık 40'lı yaşlara kadar indiğinin farkında mıyız?

*Bu insanları ne öldürüyor?...

*Bizleri neler bekliyor?...

Gün geçmiyor ki şu ani ölüm, ani rahatsızlanma, ani can kayıpları olmasın. Elbette ki ölümler oluyor. Hastalar, yaşlılar kazalar bunların  hepsinin bilincindeyiz fakat son 6 ay her gün genç insanlar da dahil olmak üzre , kayıplarımız var.

Daha düne kadar yaşları , 40 olan iki tane genç arkadaşımızın vefatını öğreniyoruz. Hemen ardından yine başka bşr hanfendinin kalp sorununa bağlı yaşamını yitirdiğini duyuyoruz.  Çok fazla olmaya başlamadı mı sizece de şu ANİ ölümler.

Aniden rahatsızlandı, evinde öldü. Akşam yatı sabah kalkamadı. Araç kullanıyorken kalp krizi geçirip vefat etti. Herkes birer birer düşüyor dalından. Trafik kazalarında yitirilen can kaybı kadar, şu ani ölümler de aynı rakamlara ulaşıyor. 

Bize bunu ne yapıyor?.. 

Stres, çok çalışmak,  hava şartları, aileden gelen sağlık öyküleri, yoksa bize hala ne yapıldığını bilmediğimiz AŞI mı? 

Elbette ki  bizim de elimizde elle tutulur gözle görülür somut deliler yoktur, fakat son zamanlarda yaşanan ani ölümlerin de eskiden bu kadar çok olmadığını kabul etmeliyiz. Hele ki 40'lı yaşlara  çok az  rastlanırdı .

Anlam vermekte güçlük çekiyoruz. Halkın her geçen gün yaşadığı zorlukları görüyor biliyoruz. İnsanların geçim dertleri artık katlanarak yoğrulup, içinden çıkılmaz bir hal alıyor. 

Her geçen gün herkes , her kesim, her birey için hayat şartları bu kadar zorlaşıyorken bir de hiç olmaması gereken bu kayıplar düşündürücü ve aynı zamanda da korkutucu. 

Gözle görülür şeklide bu kayıpların bir açıklaması elbete ki olmalı fakat biz sormuyoruz . Çünkü bizler gerekli yerlerden hala otopsi raporu bekleyen vatandaşlarız.  

Sadece bu kayıpların farkındayız ve hangi gün sıra bizde olacaktır onu bekliyoruz. Çünkü bizlere yapılan her ne ise pandemi sürecinde sürü psikolojisi ile oldu bittiye getirldi.  Zorlandık, mecbur bırakıldık ve sonuçlarını da herkes kendi yaşayacaktır. 

Bu kadar ölümün sebebini sadece kalp krizine bağlayıp geçiştirmek bir  insanlık ayıbıdır. Herkes mi  kalp' ten sorunlu? Herkesin mi ani ölesi tuttu?...  Bunun altında yatan o bambaşka sebebi insanları inceleyerek, baştan savma yapmadan incelemeler ile  açıklama yapılmalıdır. Ama şu ailelere yapılan açıklamadan söz etmiyoruz. 

"Üzgünüz, kalp krizine bağlı kayıp" 

Bu kadar kolay olmamalı ölümler, hele ki bu zamana kadar bu kadar çok değilken  şimdi bu artışın sebebi ne?...

Üç yıldır covid ile savaşıp kazanlar şimdi neden ÖLÜYORLAR?...

KARAKUŞ