Alithia gazetesi, UNFICYP yetkililerinin dün, ara bölgedeki çiftçilerin korunması ve güvenliğine ilişkin konuları Denya Muhtarı Haralambos Aleksandros ve bölge çiftçileriyle ele aldığını yazdı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve UNFICYP Misyon Şefi Khassim Diagne’nin, “X” platformundan yaptığı açıklamaya dayanarak, UNFICYP yetkililerinin Denya’daki çiftçilerle bir araya geldiğini yazan gazete görüşmede ayrıca, çiftçilerin ara bölgedeki tarım faaliyetlerini yerine getirmesi, tarım alanlarına erişimi, tarım faaliyetlerinin desteklenmesi gibi konuların da ele alındığını belirtti.

Güney Kıbrıs'taki yedi aylık ticari denge açığı
Güney Kıbrıs'taki yedi aylık ticari denge açığı
İçeriği Görüntüle

Gazete, BM’ye göre görüşmenin çiftçilerin endişeleri konusunda açık ve yapıcı bir görüş alışverişi fırsatı sunduğunu belirtti.