Şike davasının gerekçeli kararı açıklandı. Örgüt, şike ve teşvik suçlamalarından 6 yıl 3 ay hapis cezası alan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 48 sanık ile beraat eden 44 sanık hakkındaki gerekçeler 682 sayfada anlatıldı. 

"AZİZ YILDIRIM, 4 YÖNETİCİ HARİÇ YÖNETİMİN RIZASI DIŞINDA ÖRGÜT KURMUŞTUR"

Şike davasının gerekçeli kararında Fenerbahçe yönetimini bırakmak istemeyen ve bu gücü elinde tutmak isteyen Aziz Yıldırım'ın 2010-2011 sezonunun ikinci yarısında şike ve teşvik faaliyetlerine başladığı anlatıldı. Yıldırım'ın bu amacı gerçekleştirmek için sanık olan yöneticiler hariç kulübün yönetiminde bulunan diğer kişilerin bilgi ve rızaları dışında illegal bir örgüt kurduğu belirtildi. 

İŞTE MAHKEMENİN AÇIKLADIĞI ŞİKE KARARLARI

Sanık Aziz Yıldırım'ın 1998 yılından itibaren Fenerbahçe Başkanlığı'nı yaptığı hatırlatılan kararda, son şampiyonluğunu 2006-2007 yılında alan Fenerbahçe'nin 2005-2006 ve 2009-2010 sezonlarında ise şampiyonlukları son maçlarda dramatik bir şekilde kaybettiği belirtildi. Fenerbahçe'nin son maçlarda şampiyonlukları kaybetmesinin kulüp yönetimine aday kesimlerde de olumsuz etkilere neden olduğu vurgulanan kararda, üst üste 3 yıl şampiyonluk vaadi ile yönetime gelen Aziz Yıldırım için şampiyonluğun üçüncü kez, üstelik yine kendi başkanlığı döneminde kaybedilmesinin akıllara dahi getirilmemesi gereken bir olay olduğu ifade edildi.

TÜRKİYE'DE FUTBOL PASTASI 820 MİLYON DOLAR

Soruşturmanın yürütüldüğü sezondaki ligin ilk yarısında oynanan müsabakalar sonunda lider Trabzonspor'la oluşan puan farkının şampiyonluk ihtimalini azalttığının ifade edildiği kararda, "Bu da Fenerbahçe camiası içerisinde sezon sonu yönetimin değişebileceği söylentilerine yol açmaktadır. Ülkemizdeki futbol pastasının büyüklüğünün 820 milyon dolara yükseldiği ve büyükçe bir diliminin Fenerbahçe'ye ait olduğu bir ortamda, Fenerbahçe Spor Kulübünün yönetimini bırakmak istemeyen ve bu gücü elinde tutmak isteyen Aziz Yıldırım, 2010-2011 sezonunun ikinci yarısında şike ve teşvik faaliyetlerine başlamıştır. Sanık Aziz Yıldırım bu amacı gerçekleştirmek için Fenerbahçe Spor Kulübünün resmi yönetiminde görev yapan diğer üyelerin (sanıklar İlhan Yüksel Ekşioğlu, Alaeddin Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu hariç) bilgi ve rızaları dışında illegal bir yapı/örgüt kurmuştur." değerlendirmesi yapıldı. 
Fenerbahçe'nin büyük bir ekonomik değere sahip olduğu belirtilen kararda, "Bu değerle birlikte Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yöneticilerinin de sosyal ve ticari hayat içerisinde etkin bir konum kazandıkları, bu nedenle Fenerbahçe kulübünün yönetimini uzun yıllardır elinde bulunduran Aziz Yıldırım ve talimatıyla hareket eden örgüt üyelerinin kulüp yönetimini bırakmak ve elde ettikleri etkinliği kaybetmek istemedikleri izahtan varestedir." denildi.


kibrismanset.com/SPOR