Philenews.com’un haberine göre Yunanistan, Mısır, Fransa ve İtalya’nın da yer aldığı tatbikatın son bölümü Girit açıklarında gerçekleştirildi. Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) tatbikata “Yoannidis” isimli açık deniz karakol gemisi, AW-139 tipi uçak ve SAT özel harekat grubu ile katıldı.

Tatbikat çerçevesinde gemi denetimi, karma çıkartma harekatı, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarının da dahil olduğu simüle edilmiş hava saldırıları vb bir dizi harekat senaryosu icra edildi.

Güney Kıbrıs’ta Şap hastalığı kontrol altında
Güney Kıbrıs’ta Şap hastalığı kontrol altında
İçeriği Görüntüle

RMMO Komutanı Emmanuil Theodoru, Yunan Genelkurmay Başkanı Dimitrios Hupis ve Mısır Silahlı Kuvvetler Başkanı Korgeneral Ahmed Fathy İbrahim Khalifa tatbikatın son aşamasını Yunanistan’ın “Psara” fırkateyni üzerinde izledi.