DİNAMİT MİYDİ ? KİM İÇİN KONMUŞTU ?

Kıbrıs Manşet Özel Haber


Bugün sabahleyin saat 06:55 civarlarında Lefkoşa Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesinin arka kapısında bulunan çöp bidonlarının yanında bulunan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayraklı bandlarla sarılı olduğu iddia edilen bombalar çevrede temizlik yapanlar tarafından farkedilince olay yerine gelen polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Londra Kuru Temizleme evi ile Okulun arka kısmı arasından girilen ve Kızılay evleri diye bilinen bölgeye çıkan yolun köşesinde bulunan çöp bidonlarına bırakılan ve dinamit olduğundan şüphelenilen bombaların 2 paket halinde olduğu ve kim veya kimler tarafından ne amaçla bırakıldığı henüz öğrenilemedi.2 pakette 12 adet dinamik lokumu olduğu iddia ediliyor.

GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Polisin olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattığı , bölgedeki güvenlik kamerası olan işyerlerinden de yardım alarak olayı çözmesi, beklenirken bombaların sarılı olduğu bandlar oldukça dikkat çekiciydi. Bombaları sardıkları paket üzerinde KKTC simgelerinin bulunması olayın Milliyetçi cephe üzerine yönlendirilmek istenen bir faaliyet olabileceğini dikkatlere getirdi. Güvenilir kaynaklar bu şekilde yapılan hareketlerde Kıbrıs Konusunda yaşanan gelişmelerden rahatsız olan Türkler olduğu gibi , Rum kesiminden rahatsız olanların da bu şekilde bir tavırla KKTC içerisinde huzursuzluk amaçlı faaliyette bulunabileceklerine dikkat çektiler. Polisin olayla ilgili soruşturmasını süratle tamamlayarak bilgi vermesi bekleniyor.

Polisten Yapılan Basın Açıklaması

Lefkoşa Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi duvarı ile London Temizleme evi ara sokağında 2 ayrı düzenek halinde hazırlanmış dinamit lokumu tespit edilerek, etkisiz hale getirildi.

Polis Basın Subaylığı’ndan aldığımız bilgiye göre, sabah çöpleri toplamaya gelen belediye ekiplerince saat 06.57 sıralarında fark edilen dinamit lokumları polis ekiplerince etkisiz hale getirildi.

Polis, soruşturmanın devam ettiğini ve dinamit lokumlarının gerekli inceleme ardından imha edileceğini belirtti.