Hükümet anlaşılan kumarla alakalı çok ince hesap yapmış. 30 metreyle hazır hata yapsın.

Okulların yanındaki bet ofisleri kapatmak için 100 metre sınırını %100 artırdı. Müthiş başarı... Mesafeyi hazırlayanı hassaten tebrik ederim. Şht. Hüseyin Ruso Ortaokulu, Atleks Sanverler Ortaokulu ve Türk Maarif Koleji ögrencilerinin bulunduğu Muhtar Yusuf Galleriada ve yolun hemen karşısında 2 tane bet ofis vardır. Bunların mesafesi mi ? Tam 230 metre... Kolejin duvarından tam 230 metre.... Büyük başarı, Harika bir çalışma, Ölçüyü hesaplayan arkadaşlar hata yapsaydı eğer 200 metre değil de 230 metre yazsaydılar bugün güzide 2 bet ofisimiz kapanmak zorunda kalacaktı....

Haaaa 100 metre mesafede Akdeniz Karpaz Üniversitesi var derseniz eminim onun için de Yüksek Ögrenim buna dahil değil diyebilirler. Buarada dershaneler eğitim kurumu olarak okul sınıfina girmez mi ? Amaç ögrencileri kumardan uzak tutmaksa dershaneler de buna dahil olmaz mı ? Tekrar ediyorum, bet ofisler şehir dışına çıkarılmalıdır. Ortaköy'de Bayraktar Türk Maarif Kolejine yaklaşık 80 – 90 metre mesafede yıllardır bet ofis vsrdır. Dileyen herkes yarın metreyi eline alıp ölçebilir. Sakın ha birisi de gelip duvarın şurasından ölçersek 105 metreydi demesin .

Hamitköy girişinde eskiden kreş olup kaç yıldan beri de özel kolej olan binanın önündeki apartmanın altında bet ofis bulunmaktadır. Hangi kapısından , hangi duvarından ölçecek olursak olalım arada mesafe bile yoktur. Göçmenköy'de Bülent Ecevit Anadolu Lisesinin tam karşısında neredeyse 50 – 60 metre mesafede yıllardır bet ofis bulunmaktadır.

Bunlar sadece Lefkoşa merkezde ilk anda akla gelen örneklerdir. Ortaköy camisinin hemen arkasında 9 Eylül İlkokulunun hemen yakınındaki devasa bet ofisi hiç ölçmedik. 9 Eylül İlkokulunun her 2 yanında da bet ofis bolluğuna ilave piyangoların sayısal ve diğer şans oyunları da imdada yetişmektedir. Bu işin kesin çözümü altını Makarios'un kırmızı kalemiyle iki değil 4 kere çizelim, ne metreye ihtiyaç var ne de ölçmeye .

Bet ofisleri şehir dışına çıkarmaya ihtiyaç var yerleşim alanının dışına !!! Herkes Bet ofislere de Kumarhanelere de serbestçe girebilmelidir ancak girebilmek için;

1- Ulaşmak için emek sarfetmelidir

2- Ailesinin geçimini temin ettiğini ispat etmelidir

3- Buralarda sadece özel bir ödeme kartıyla kumar oynayabilmeli ve kumar oynadıği paranın kaynağını isbat etmelidir.

4- Vergi dairesine kumar oynayabilecek denli kazandığını beyan etmeli, bunun vergisini ödemeli ve Vergi dairesinden borcu olmadığına dair belgeyi sürekli güncelleyerek kartına kredi yüklemelidir.

Bunları yapabilen adamın kumar oynamasına da kimse karışmamalıdır. Bet ofislerle ilgili mesafe kararının tekrardan gözden geçirilmesini ve okullara 200 metre değil yerleşim yerlerine kaç kilometre uzakta olmasına karar verilmelidir.