Rum Eski Savunma Bakanı Kostas Papakostas Yaşamını Yitirdi

Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, Papakostas’ın, Larnaka’ya bağlı “Mari” (Tatlısu) köyünde bulunan Evangelos Florakis Deniz Üssü'nde 2011 yılında meydana gelen ve 13 kişinin ölümüne neden olan patlama olayı sırasında Hristofyas Hükümeti’nde Savunma Bakanlığı görevini yürüttüğünü, daha sonra  bu patlamaya ilişkin görülen davada suçlu bulunarak beş yıl hapse mahkum edildiğini anımsattılar.

Papakostas’ın, ciddi sağlık (kalp) problemleri nedeniyle beraatını istediğini ancak bunun reddedildiğini yazan gazete, Papakostas’ın ölümünün ardından açıklama yapan ailesinin ise, siyasi cinayetten bahsederek, Papakostas’ın ölümüne neden olan olayları ortaya çıkarmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiklerini yazdı.

Habere göre, Papakostas’ın ölümü üzerine başta Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve diğer siyasiler taziye mesajı yayımladı.

Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas ise mesajında, Papakostas’ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Mari patlamasının, Papakostas’ın istifasına yol açtığını, ayrıca başka kişilerin hatalarının bedelini ağır ödediğini ifade etti.