Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) içerisinde var olan sorunların, anlaşmazlıkların ve hizipçiliğin dün masaya yatırıldığı belirtildi.

Haravgi gazetesi, Rum Savunma Bakanı Hrisotoforos Fokaidis başkanlığında, RMMO yeni Komutanı Korgeneral Yeorgios Basiakulis’in katılımıyla dün yapılan toplantıda RMMO’nun sorunlarının masaya yatırıldığını yazdı.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, RMMO Komutanı Basiakulis’in yemin töreni sırasında yaptığı “hizipçiliğe müsamaha gösterilmesinin söz konusu olmadığı” şeklindeki açıklamasında yer alan hizipçilik konusunun da toplantıda ele alındığını yazan gazete, Savunma Bakanı Fokaidis’in, Basiakulis’ten, RMMO’daki disiplin konusunda katı olmasını ve ilgili tüzükler ile kanunları mutlak şekilde yerine getirmesini istediğini belirtti.

Habere göre RMMO Komutanı Basiakulis ise bilgi edinmesi ve çalışma arkadaşlarını seçmesi açısından kendisine süre tanınmasını istedi.

Gazete aynı haber içerisinde AKEL’in, açıklama yaparak RRMO’daki durum hakkında bir takım sorular sorduğunu, ayrıca RMMO Komutan Yardımcısı Andreas Papapavlu’nun odasında böcek veya gizli kamera yerleştirilip yerleştirilmediğini kontrol etmesi için İngiliz Üslerinde çalışan iki Kıbrıslı Rum yetkili çağırmasına ilişkin açıklama yapması için Hükümete çağrıda bulunduğunu yazdı.

Habere göre AKEL açıklamasında ayrıca, Savunma Bakanı ile Hükümetin, konu hakkındaki sessizliğinin, olayın örtbas edilmesi ve gerçeğin saklanması girişimini teşkil edip etmediği sorusunu da gündeme getirdi.

RMMO’YA BREZİLYA’DAN DONMUŞ TAVUK ETİ

Haravgi gazetesi bir başka haberinde ise, RMMO’ya, ilk kez, Brezilya’dan donmuş tavuk etinin ithal edildiğini yazdı.

Söz konusu donmuş tavuk etlerinin, hafta sonunda RMMO’ya dağıtılması için hafta içerisinde Güney Kıbrıs’a geldiğini yazan gazete Rum Savunma Bakanlığı’nın tedbir sistemi nedeniyle tavuk etlerinin henüz RMMO kışlalarına dağıtılmadığını belirtti.

Habere göre, donmuş tavuk etlerinden alınan örnekler, gerekli analizlerin yapılması amacıyla Rum Devlet Laboratuvarı’na gönderildi.