Kıbrıslı Türk Mustafa Mehmet Mustafa’ya ait, Larnaka’ya bağlı “Dromolaksia” (Mormenekşe) köyündeki arazinin, Rum Telekomünikasyon Dairesi (CYTA) Emeklilik Fonu tarafından yasadışı şekilde satın alınmasıyla ilgili olarak CYTA yetkililerinin tutuklanmasının ardından, bu sefer siyasi parti unsurlarını sürükleyecek yeni tutuklama dalgasından bahsedildiği belirtildi.

Simerini gazetesi, “Dromolaksia”(Mormenekşe) köyündeki Kıbrıs Türk arazisinin yasa dışı satışıyla ilgili, bu kez parti unsurlarını sürükleyecek olan yeni bir tsunamiden söz edildiğini belirtti. 

Gazete hafta sonunun “sıcak” olacağını zira aralarında siyasi parti yetkililerinin de bulunduğu iki veya beş tutuklamanın olmasının beklendiğini belirten gazete Rum Polis Genel Müdürlüğü’nde oluşturulan sorgu makamlarının, bu olaya karışanları yargı önüne çıkarmak için zamanla savaştığını da yazdı. 

Alithia gazetesi elde ettiği bilgilere dayanarak sorgu makamlarının ileriki günlerde bazı AKEL yetkililerini sorgulayacağını belirtti.

Olayla ilgili olarak AKEL Larnaka Bölge Komitesi’nin hesaplarına 234 bin Euro değerinde iki çek yatırıldığı tespit edilmişti.

Simerini gazetesine göre AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, “Sigmalive” kanalına yaptığı özel açıklamada  paraların hangi şekilde değerlendirildiğinin araştırılması ve ortaya çıkması için AKEL Larnaka Komitesi’nin tüm hesapları, sorgu memurlarının emrine vermesini istedi.

Bu paraların parti hesabına yatırılmasının yanlış olduğunu da söyleyen Kiprianu, kişi veya kişilerin rüşvet aldığının ortaya çıkması durumunda bunların siyasi dokunulmazlıklarının kaldırılmasını önereceğini ifade etti.