İŞTİRAK KARARINI RUM BORCUNUN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNE GÖRE VERECEK

“IMF’NİN İŞTİRAKİ EUROGROUP’UN OLAĞANÜSTÜ TOPLANMASI PROSEDÜRLERİNİ KOLAYLAŞTIRIR”

IMF’DEN DOĞACAK AÇIĞIN EURO BÖLGESİ ÜLKELERİ TARAFINDAN KAPATILMASINI ÖNGÖREN B PLANI

IMF İŞTİRAK ETMEZSE GÜNEY KIBRIS’IN İMAJI ZEDELENECEK, HAKKINDAKİ GÜVEN BUNALIMI ARTACAK VE PİYASALARDA ÇOK DAHA ZOR DURUMA DÜŞECEK

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Rum memorandumuna iştirakinin, Rum kamu borcunun sürdürülebilirliğine bağlı olacağı, IMF’nin memoranduma iştirak konusunda gerek Brüksel’e, gerek Rum yönetimine kaygı belirttiği bildirildi.

Fileleftheros; “IMF Bir Daha Düşünüyor... Kıbrıs Memorandumuna İştirakini Borcun Sürdürülebilirliği Belirleyecek” başlığıyla manşete çektiği Brüksel çıkışlı haberinde IMF’nin kararını vermek için, sermayelerinin yeniden yapılandırılması için Pimco isimli kuruluş tarafından Rum bankalarında yapılan denetimin sonuçlarını beklediğini yazdı.

Habere göre IMF Rum kamu borcunun sürdürülebilirliğini, Pimco’nun hesaplamaları temelinde değerlendirecek ve Rum memorandumuna iştirak edip etmeyeceğine bu değerlendirme temelinde karar verecek. IMF şu anda şu anda, bir devletin kredilendirilmesi için bir memorandum programının Gayrı Safi Yurt İçi Hâsıla’sının (GSYİH) yüzde 64’ünü geçmemesi gerektiği klasik tezini ortaya koyuyor.

IMF’NİN İŞTİRAKİ EUROGROUP’UN OLAĞANÜSTÜ  TOPLANMASI PROSEDÜRLERİNİ KOLAYLAŞTIRIR

Güney Kıbrıs örneğinde kredilendirme meblağının Rum yönetiminin GSYİH’sının yüzde 100’üne dayanmasının beklendiğine işaret eden gazete bunun da IMF’nin başını ağrıttığını belirterek özetle şunları yazdı:

“Belirsizlik Brüksel’i ve Lefkoşa’yı, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ortada kalmaması ve doğacak açığın Euro Bölgesi üyesi ülkeleri tarafından kapatılmasını öngören bir B planı üzerinde çalışmaya zorladı.

IMF’nin Kıbrıs memorandumuna iştiraki Eurogroup’un muhtemelen 12 Aralık’ta (13 Aralık’ta toplanması ihtimali de var) olağanüstü toplantıya çağrılması prosedürlerinin uygulamaya konulmasını kolaylaştıracak. Olağanüstü toplantı şu mantıkla çağrılacak:

1-Kıbrıs bankalarının sermayelerinin yeniden yapılandırılması maliyeti, Pimco araştırmasının yayınlanması tahtında bilinecek ve Kıbrıs borcunun sürdürülebilirliği değerlendirilebilecek (ki IMF’nin memoranduma iştirakini de bu belirleyecek)

2-Bankaların yeniden sermayelendirilmesinin tam maliyeti netleşecek ki Kıbrıs memorandumunun miktarı kesinleştirilebilsin.

3-Eurogroup’un muhtemel bir olağanüstü toplantısının ana konusunu oluşturacak bir ilke kararının alınabilmesi için gerekli hazırlıklar maksadıyla halen en az üç toplantı gerçekleştirilmiş olacak. Bunlardan birincisi 30 Kasım’da Eurogroup çalışma grubu tarafından yapıldı. Yarın (3 Aralık)  Eurogroup’un bu kez bakanlar düzeyinde bir toplantı gerçekleştirilecek, daha sonra da  Eurogroup çalışma grubunun bir toplantısı daha olacak.

Yarınki toplantıda Kıbrıs memorandumunun detaylı görüşülmesi ve bir yol haritası çerçevesinde bundan sonra atılacak adımların belirlenmesi bekleniyor. Hedef, ilke kararlarının alınması için olağanüstü toplantının yoluna konulması.

Buna paralel olarak toplantıda Euro Bölgesi üyesi ülkelerin Kıbrıs memorandumunun pek çok noktasına ilişkin izahat istemesi bekleniyor. Bu bağlamda, geçmişteki birçok durumda, memorandum devletlerinin önüne ilave taahhütler konusunu koyarak çok daha katı şartlar getiren Almanya, Slovakya, Finlandiya, Hollanda ve Avusturya’nın toplantıda takınacağı tavır da endişe yaratıyor.

IMF’DEN DOĞACAK AÇIĞIN EURO BÖLGESİ ÜLKELERİ TARAFINDAN KAPATILMASINI ÖNGÖREN B PLANI

Gazetemizin edindiği bilgilere göre IMF’nin nihayetinde takınacağı tavırla ilgili belirsizlik Brüksel’i ve Lefkoşa’yı bir ‘alternatif B planı’ belirlemeye itti. IMF’nin Kıbrıs memorandumuna iştirak etmeme kararı vermesi halinde Fon’un yokluğundan oluşacak açığı Euro Bölgesi üyesi ülkelerin kapatması ve böylece Kıbrıs programlarına kendi ekonomik iştiraklerini artırması bekleniyor.

IMF İŞTİRAK ETMEZSE GÜNEY KIBRIS’IN İMAJI ZEDELENECEK, HAKKINDAKİ GÜVEN BUNALIMI ARTACAK VE PİYASALARDA ÇOK DAHA ZOR DURUMA DÜŞECEK

İlk başta Kıbrıs programlarına yüzde 33 oranında iştirak etmesi beklenen IMF daha sonra çok daha düşük düzeye, 2 milyar Euro’ya geriledi. Ancak şunu belirtmekte yarar var ki IMF’nin Kıbrıs memorandumuna iştirak etmeme kararı alması halinde hesap edilen yalnız Euro Bölgesi tarafından kapatılacak ekonomik bedel değildir. Böyle bir durum, borcunun sürdürülebilirliği konusunda Kıbrıs’ın imajına zarar verip hakkındaki güven bunalımını artırarak Kıbrıs’ı piyasalarda çok daha zor duruma düşürebilir. Bu da Lefkoşa’nın, tartışılmakta olan memorandum programlarına IMF’nin de iştirakinki arzu etmesini anlaşılır kılıyor.”