“2016’DA ORTAK TAKIM”

“ERODOĞAN BENİ GÖRÜNCE SIRTINI DÖNÜYOR”

Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, 2016 yılında Brezilya’da yapılacak olimpiyat oyunlarına Kıbrıslı Rumlarla Kıbrıslı Türklerin birlikte katılmaları dileğinde bulundu.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Kıbrıslı Türklerin Londra’da düzenledikleri bir gösteride olimpiyatlarda yer alamamalarını protesto etmeleri üzerine, Hristofyas’ın Londra’daki bir etkinlikte yaptığı konuşmada bu konuya değinerek Kıbrıslı Türklere mesaj gönderdiğini yazdılar.

Habere göre, Rum Olimpiyat Komitesi’nin Cumartesi günü Londra’da düzenlediği resepsiyona katılan Hristofyas, Kıbrıs’ın Brezilya’da 2016 yılında düzenlenecek olimpiyatlara, Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türklerden oluşan ortak bir olimpiyat takımı ve komitesiyle katılmaları dileğini ifade etti.

“Böyle bir şeyin (sporda birleşme) olabilmesi için Kıbrıs sorununun çözülmesi gereklidir ve şu anda yeniden birleşme imkanı yoktur” şeklinde konuşan Hristofyas, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine karşı gösterdiği tutumdan da şikayet etti.

“ERDOĞAN SIRTINI DÖNÜYOR”

Hristofyas, “Şimdi Sayın Erdoğan beni nerede görse sırtını dönüyor. Oysa Sayın Talat’ın olduğu dönemde yanıma gelip nasıl gittiğimizi soruyordu. Kinizmlerinin (insanın erdem ve mutluluğa, hiçbir değere bağlı olmadan bütün gereksinmelerden sıyrılarak kendi kendine erişebileceğini savunan Antisthenes'in öğretisi) ve kendini beğenmişliklerinin bir göstergesidir ancak onlara ihtiyacımız yoktur” şeklinde konuştu.

KIBRIS TÜRK LOBİSİ GÜÇLÜ

Gazete, Kıbrıslı Türklerin Cumartesi günü Londra’da protesto gösterisi düzenlediklerini ve konunun Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge’e kadar ulaştığını belirtirken Kıbrıs Türk lobisinin Londra’da çok güçlü olduğunu, her kime Kıbrıs’tan geldiklerini söyleseler “Kuzey mi yoksa Güney mi” sorusuyla karışlaştıklarını da yazdı.

HRİSTOFYAS KRALİÇE ELİZABET VE DİĞER LİDERLERLE SOHBET ETTİ

Öte yandan Haravgi gazetesi, Hristofyas’ın olimpiyatlar sebebiyle İngiltere Kraliçesi Elizabeth tarafından siyasi liderler onuruna verilen resepsiyona katıldığını ve aralarında Kraliçe’nin de bulunduğu pek çok liderle sohbet etme imkanı bulduğunu yazdı.

Haberde ayrıca, Hristofyas’ın Kıbrıs’ta sporun tarihini anlatan bir de fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdiği belirtildi.