Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, Güney Kıbrıs’ın içerisinde bulunduğu ekonomik krizden, kendi hükümetin dışında başta Rum Merkez Bankası eski müdür olmak üzere Rum meclisi ve hatta basını da sorumlu tuttu.

Gazeteler, Hristofyas’ın dün bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Güney Kıbrıs’ın içerisinde bulunduğu ekonomik krizin başlıca sorumlusunun, aşırı kar elde etmek isteyen bankalar ve bankaların krizin eşiğindeki Yunan bankalarının tahvillerini satın aldıklarını bilen Merkez Bankası’nın eski müdürü olduğunu söylediğini yazdılar.

Habere göre Hristofyas ayrıca, hükümetinin önlemler paketi hazırlayarak Mayıs ayında meclise gönderdiğini ancak muhalefet partilerinin paketi reddederek bugünlere gelinmesine sebep olduğunu belirtirken, ekonomik krize ilişkin gerçeklerin ve hükümetin icraatlarının basın yayın organlarında kısıtlı verildiğini söyleyerek basına da sorumluluk yükledi.

Politis, Hristofyas’ın açıklamasında, protokol görüşmeleri için Troyka’nın Güney Kıbrıs’a ne zaman geleceğine ilişkin bilgi  veremediğini de yazdı.

Troyka’nın ne zaman Güney Kıbrıs’a gideceğinin sorulması üzerine Hristofyas, “Henüz kararlaştırmadık” yanıtını verdi.