Almadan önce nelere dikkat etmeliyiz, ne gibi ince detaylara önem vermeliyiz, şimdi bunları tartışalım. Öncelikle ayakkabıyı satın almadan öncebir kere bütünüyle beğenmemiz ve kesin olarak karar vermemiz gerekiyor. Sonradan pişman olmamak için oldukça önemlidir bu. Sonrasında ayakkabıyı beğendik, rengini, boyutunu her şeyiyle ideal diyelim. O zaman da mutlaka denemeliyiz. Bu deneme işlemi de öyle tek ayakkabıyı giy çıkart olmasın lütfen. Kesinlikle çift olarak denemeli ve biraz yürümeli, mümkünse belli bir müddet ayağınızda kalmalı ayakkabı.

 
 
Bunlara ek olarak seçeceğimiz ayakkabı da bilek bandı gibi alternatif aksesuarlar var ise, eğilerek yerden bir şey alıyormuş gibi yapmalıyız. Bunun sebebini izaha gerek yok sanırım, ayaklarınıza çarpması ve çeşitli çiziklere sebep olması olabilir mesela. Ya da diğer bir ifade ile bilek bandı çok dar olabilir, hareket özgürlüğünüzü sınırlayabilir diyebilirim. 
 
Bir diğer önemli husus ise; her yeni ayakkabı yeni olduğu için belli bir kalıba sığmayabilir, yani esnek olmayabilir. İlerleyen süreçlerde zamanla ayağınız ile en iyi uyumu sağlayacaktır. Bunu en iyi anlamanın yolu, mağazada ayakkabıyı olabildiğince uzun süre ayağınızda tutmanızdan geçiyor sanırım. Bunların dışında mevsimle de alakalı bir durum söz konusu: eğer mevsim yaz ise ayakkabı deneme işlemini muhakkak çorapsız denemelisiniz. Kış ise, genel olarak giydiğiniz günlük standart çoraplarınızla denemelisiniz. 
 
"Almadan önce ayakkabıyı nasıl denemeliyiz?" sorumuzu da yanıtlandırdık bu arada, ayakkabı bir kadın için önemlidir, bu yüzden tavsiyelere dikkat etmenizde yarar var.