Güney Kıbrıs ile İsrail arasında gerçekleştirilen münhasır ekonomi anlaşması çerçevesinde Güney Kıbrıs’ın 12’inci parselinde yer alan doğalgaz ve petrol çalışmasıyla ilgili önemli detaylara ulaşıldı.

Kibrismanset.com’un güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre,  12’inci parseldeki petrol çalışmalarının 2013 yılının başında ikinci aşamadaki petrol çalışmalarına başlanacağı ve 2017 yılında petrol üretimine geçileceği öğrenildi. 12’inci parseldeki petrol çalışmalarının 2019 yılında ihracata başlanacağı ve söz konu çalışamalarla ilgili 17 Ağustos günü Rum Bakanlar Kurulu tarafından onaylandığı ifade edildi.

İlk aşamada 300 milyon dolarlık gelir tahmini

Elde edilen bilgilere göre, Afrodit’teki petrol çalışmalarından elde edilecek gelirlerle ilgili Rum yetkililerinin tahminde bulunduğu belirtildi. Rum yetkililerinin gaz ve petrol çalışmalarından elde edilecek  meblağnın 300 milyon doların üzerinde tahmin ettikleri öğrenildi. Afrodit’te yapılan petrol çalışmalarında yapılan deniz altı test maliyetleri için 350 milyon Dolar harcandığı belirtildi.

 

KİBRİSMANSET.COM/ÖZEL