Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, İngiltere’nin Avrupa'dan sorumlu Bakanı Alan Duncan’ın söylemlerine destek belirtti.

Töre, yaptığı yazılı açıklamada, “İngiltere'nin Avrupa'dan sorumlu Bakanının ifadeleri ve söylemleri AB’a ve başka ülkelere de örnek olmasını dileriz” dedi.

Güney Kıbrıs'taki yapının oldubittilerle denizleri de işgal etmeye çalıştığını belirten Töre, “İngiltere’nin Avrupa'dan sorumlu Bakanı Alan Duncan’ın Rumların kendi münhasır ekonomik bölge ilan ettikleri deniz alanlarının ihtilaflı sular olduğunu söylemesi gerçeğin ta kendisidir” ifadesini kullandı.

Bahse konu bölgelerde aramalar ve sondajlar gerçekleştiren Rum yönetimi ve uluslararası şirketlerin gerginliğe sebep olduğunu kaydeden Töre, “Bir an önce Türkiye'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Deniz alanlarındaki hakları kabul edilmelidir.Kıbrıs Cumhuriyeti'ni işgal eden Rumlar nasıl ki Kıbrıs topraklarının tamamını kontrol edemiyorlarsa ada etrafındaki deniz alanlarını da kontrol edemeyeceklerdir” dedi.