Güzelyurt'ta bağlı Yedidalga köyündende yürek yakan olay

Güzelyurt'ta bağlı Yedidalga köyündende yürek yakan olay kalamar avlamak amacıyla çıkıştığı iskeleden denize düşen 63 yaşındaki Mercan Özmere , soğuk sular arasından kayboldu.


Balık avlarken denize düşen 63 yaşındaki babasını kurtarmak için yaklaşık 40 dakika süreyle denizde çırpınan oğul başarılı olamadı.


Konuyla ilgili olarak elde edinen bilgilere göre, köylülerden oluşan iki grup CMC istasyonun yanındaki iskelede kalamar avlamaya gitti. Köylülere göre, birinci grup öğleden sonra şskeleden ayrıldı ancak ,baba Mercan ile oğlu Kazım biraz daha avlanmak için kaldı.

Saat 18.00 ile 19.00 arasında  oltalarını toplayan baba oğul dönüş yoluna geçti. Oğul önde baba arkada iskeleden ayrılmak için yürürken baba Mercan Özmere, bastığı çürük tahtanın kırılması sonucu yaklaşık on metre yüksekliten tehlikeli bir şekilde düştü. Babasının ardından denize atlayan Kazım Özmere babasının sular içinde bulma çabalarından sonuç alamayınca polise haber verdi .


Güzelyurt Polis Müdürü Hasan Dayı da olay yerine gelerek çalışmalara katılırken Özemre'nin yakınları ve bölge halkı sahilde endişe içinde bekledi.