Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, KTFF ile KOP arasında Zürih’te imzalanan metnin ardından KIBRIS Gazetesi’ne açıklamada bulunarak, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’na ültimatom verdi.


   Denktaş, Sertoğlu’nun imzaladığı metinde yer alan 1. maddede KTFF’nin KOP’un altına girdiğinin görüldüğünü belirterek, Hasan Sertoğlu’nun bunu bilerek imzaladığını ve hata yaptığını söyledi. Denktaş, görüşmeler öncesinde Hasan Sertoğlu ile dostça bu konuyu görüştüklerini ve kendisinden imza atmayacağı konusunda garanti aldığını belirterek, Sertoğlu’nun bunun tam tersini yaptığını ve ortaya çıkan durumda ya imzasına sadık kalmasını, ya da istifa etmesini istedi.


   
KOP’un altına girmeyi kabul etmiyoruz
   İmzalanan metinde KOP’un altına girildiğinin ortaya çıktığını ve KOP Başkanı Koutsokoumnis’in de kendisini doğrularcasına açıklamalarda bulunarak başka müzakere edilmeyeceğini açıkladığını da aktaran Denktaş, Sertoğlu’nun yanlış yaptığını belirtti. Denktaş, kendisinin heyete yardımcı olabilmek için adım attığını ancak bunun Sertoğlu tarafından kabul görmediğini anlattı.


Üye olursak eşit olamayız
   Metinde açıklanan 7 maddenin içeriğinin kesin olarak bilinmediğini ve daha önce yapılan görüşmelerde nelerin konuşulduğunun kendilerine iletilmediğini de söyleyen Denktaş, 1. maddede yer alan KTFF, KOP’un üyeliği altına girecek yaklaşımının kabul edilemez olduğunu, kabul edilmesi halinde ise iki tarafın eşit olamayacağını ancak KOP’un altında üye olabileceğinin ortaya çıkacağını açıkladı.


FIFA, 1. maddeyi değiştirmez
   Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP)’un siyasilerden ayrı bir hareket içerisinde bulunmasının söz konusu olmadığını da belirten Denktaş, KOP’un bu görüşmelerde tüm tezlerini ortaya koyduğunu ve FIFA ile UEFA’nın da KOP’un tezlerine destek verdiğinin imzalanan metinde ortaya çıktığını gördüklerini ifade etti.

   Bundan sonraki süreçte KOP’un bu metni müzakere edeceğine pek inanmadığını da söyleyen Denktaş, müzakere edilse ve birçok madde değişse bile 1. maddenin yani KOP’un üyeliği altına girilmesinin FIFA tarafından değiştirilmeyeceğini iddia etti.


Görevden almayı düşünmedim, istifa etsin
   Basında bir süreden beridir Hasan Sertoğlu’nu görevden alacağı yönünde bazı iddiaların da dolaştığını söyleyen Denktaş, bunun doğru olmadığını söyleyerek, Sertoğlu’nu görevden almayı düşünmediğini ancak istifa etmesi gerektiğini açıkladı.

Kamalı beni temsil etmiyor
   KTFF heyetinde yer alan Orçun Kamalı’nın şu an kendisini değil, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu temsil ettiğini de söyleyen Denktaş, Orçun Kamalı’ya herhangi bir konuda ikazda bulunmadığını da söyleyerek konuya açıklık kazandırdı.

KIBRIS