Bakan Ünverdi, Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Savaş Bozat’ın katıldığı bir canlı yayında, şahsını hedef göstererek "Şüpheniz olmasın mahkemeyi İrsen Küçük kazanacak" dediğini belirterek bu duruma tepki gösterdi,.
 
Bakan Ünverdi konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Bozat’ın açıklamalarının gerçeği tam olarak ifade etmemesi bir yana, böyle ciddi bir konuyu malzeme etmelerini üzüntü ve büyük bir hayretle karşıladığına dikkat çekti.

Ünverdi'nin açıklaması şöyle:

"BES Başkanı Savaş Bozat’ın  dün akşam yayınlanan bir TV kanalının canlı yayınında, şahsımı hedef göstererek "Şüpheniz olmasın mahkemeyi İrsen Küçük kazanacak" dediğimi kaydetmesi gerçeği tam olarak ifade etmemesi bir yana, böyle ciddi bir konuyu malzeme etmelerini üzüntü ve büyük bir hayretle karşıladım .

Lefkoşa Belediyesi’nde yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması için ilk günden beri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak, arabuluculuk misyonu  ile, belediye ve sendika arasında yaşanan sorunun çözülmesi, çalışanların hak ve menfaatlerinin korunması ve mağdur edilmemesi için,  üzerime düşen görevi büyük bir gayretle yapmaya çaba sarfediyorum.

Son olarak 9 Kasım 2012 tarihinde Bakanlığımıza bağlı Sendikalar Mukayyitliği’nin çağrısıyla, ilgili taraflar Bakanlığa çağrılmış ve sorunun çözümü için sundukları görüş ve öneriler masaya yatırılmıştır. Sözkonusu  toplantıda, gündem dışı ve tamamen kendi şahsi görüş ve inancım olan bir konuşmadan yola çıkarak, konunun sorunun çözümü yönünde yapılan önerilerle ilintilendirilmesine bir anlam veremediğimi ifade etmek isterim.

‘‘Mahkemeyi  İrsen Küçük’ün kazanacağı’’  benim şahsi fikrim ve inancımdır. Hal böyleyken bunu başka boyutlara taşımak ve tartıştırmak, ne LTB'nin sorunlarına bir çare olur, ne de ülkemize bir yararı dokunur.
Masada tartışılan önerilerle, kişisel görüşlerin bağdaştırılması ve  siyasete  malzeme yapılması, sendikal harekete bir yarar sağlamayacaktır.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısısından önemle  duyurulur."

Dt. Şerife ÜNVERDİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı