Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) kurultayında genel başkanlığa aday olan ve seçim sonuçlarıyla ilgili divan kararını yargıya taşıyan eski Sağlık Bakanı,

Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif, 3 milletvekilinin partiye dönüşleriyle ilgili gelişmelere sert tepki gösterdi.


   Kaşif, yaptığı açıklamada, UBP Genel Sekreteri tarafından yapılan girişimlerin parti tüzüğüne aykırı olduğunu söyledi. Tahsin Ertuğruloğlu, Turgay Avcı ve Mustafa Gökmen’in, UBP’ye dönüşleriyle ilgili olarak parti yetkili kurullarına danışılmadığını ve onay alınmadığını belirten Kaşif “Özellikle ilçe yönetimleri karar üretmeden adım atılmasına karşıyız.

Gazimağusa ve Lefkoşa ilçe yönetimlerinin bu konuda almış oldukları karşı kararlar var. Buna rağmen 3 kişiyi partiye almaya kalkışırsa gerekli yasal girişimleri başlatacağız” dedi.
   Partiyi kurumsallaştırmaktan söz ederken, kişiselleştirmeye izin vermeyeceklerini söyleyen Kaşif “Bu şekilde hareket edilemez ve karar üretilemez. Konuyu yargıya taşımaya kararlıyız” şeklinde konuştu.

Gençler destek verdi

   Öte yandan, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gençlik Kolları’nın düzenlediği ve tüm ilçelerden gelen genç temsilciler, Genel Başkan adayı Dr. Ahmet Kaşif’e coşkulu destek verdi.


   Gazimağusa’da Califorian Restoran’da önceki akşam gerçekleştirilen yeni yıl yemeğine UBP Gençlik Kolları Gazimağusa Başkanı Sercan Çavuşoğlu, İskele Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Orun, Güzelyurt Gençlik Kolları Başkanı Cemal Adımlı, Lefkoşa Gençlik Kolları Asbaşkanı Çağrı Anıl ve Girne Gençlik Kolları yönetim kurulu üyeleri katıldı.


   Yemekte gençler kendi aralarında ülkenin içerisinde bulunduğu durumu tartışırlarken, UBP Gençlik Kolları Gazimağusa Başkanı Sercan Çavuşoğlu ve UBP Gazimağusa Milletvekili ve Genel Başkan adayı Dr. Ahmet Kaşif birer konuşma gerçekleştirdi.

“Partinin başkanı yok!”

   Sercan Çavuşoğlu; partilerinin genel başkanı olmadığı için, Dr. Ahmet Kaşif’ten geceyi düzenlemek için yardım talep ettiğini, Kaşif’in de kendilerini kırmayarak sahip çıktığını ve geceyi düzenlediklerini bildirdi.


   UBP Gençlik Kolları’nda kendilerine danışılmadan demeç verildiğini, yurt dışı gezilerine katılındığını ve bazılarının kendilerini gençlik kolları genel başkanı ilan ettiğini ifade eden Çavuşoğlu, bunu şiddetle kınadıklarını açıkladı.


   Partili gençlerin yemeğe katılmasına engel olmaya çalışan bakan ve milletvekilleri olduğuna da dikkat çeken Sercan Çavuşoğlu, yemeğin partinin 5 ilçesinin gençlik kollarının yemeği olduğunu ve gençlerin partinin büyük bir gücünü temsil ettiğini dile getirdi.


“Şikayetleri azaltmalıyız”

   Dr. Ahmet Kaşif ise yaptığı konuşmada; KKTC’nin 2012 yılını sıkıntı ile geçirdiğini, 2012’nin 2010 ve 2011 yılını arattığını söyledi.


   2013’te kemer sıkmayı bırakıp, insanları rahatlatmak gerektiğine dikkat çeken Kaşif, 2010 yılında kendinden istenen özveriyi yaptığını ancak, yurdun dört bir yanından gelen şikayetleri göz önüne alarak bu yola çıktığını kaydetti.


   UBP’nin bu şikayetleri azaltmaması halinde erken seçimde veya bir genel seçimde başarı şansının azalacağını dile getiren Ahmet Kaşif, ikinci turdan kaçılmasının, demokrasiden kaçılması anlamına geldiğini belirtti.