Kuzey Kıbrıs sıcak bir güne uyandı dün... Ülkede yapılan yerel seçimler ve halkoylaması nedeniyle hareketli bir gün yaşayan vatandaşlar, derecelerin zaman zaman 40’ı göstermesiyle kelimenin tam anlamıyla sıcağı iliklerine kadar hissetti.

Oyunu veren plaja veya eve gitti
Vatandaşlık görevini yerine getiren Gazimağusalıların büyük kısmı günün kalan kısmını evlerinde dinlenerek geçirdi.

Bazı vatandaşlar ise gölge yerlerde ve plajlarda serinlemeyi tercih etti.
Seçim ve sıcaklar nedeniyle dün Gazimağusa’daki plajlar da yarı yarıya boştu.
Sıcak havadan oldukça bunaldığını söyleyen vatandaşlar, böyle havalarda gölgelik yerler veya klimalı ortamlardan başka durulabilecek bir yer olmadığını savundu.

Vatandaşın kafası karıştı
Kuzey Kıbrıs’ta ilk defa kullanılan şeffaf sandıklara oyunu atan ve dışarıya çıkan vatandaşların görüşüne başvuran Diyalog muhabiri, hemen hemen herkesten aynı şikayeti aldı. Halkoylamasında ‘Evet’ veya ‘Hayır’ seçeneğini tercih eden vatandaşlar, ‘Anayasa değişikliği gibi oy kullanma şeklinde de bilgilendirilmediklerini’ savundu.

“Bizim oy boşa mı gitti?”
“Halkoylamasında ‘Evet veya ‘Hayır’ seçeneği için herhangi bir açıklama yapılmadı ben de elimdeki mühürü tercih ettiğim seçeneğin üzerine vurdum. Dışarıya çıktığımda arkadaşım sordu bende yaptığım işlemi ona anlattım. Başladı gülmeye. Meğerse halkoylamasında, mühür değil kalemle ‘tik’ atmam gerekiyormuş. Bana bunu kimse söylemediği için ben mühür bastım. Eminim benim gibi binlerce insan da aynı şekilde oyunu kullandı. Ne olacak şimdi? Bizim oy boşa mı gitti? Anayasa değişikliği hakkında halkı bilgilendirmeyen siyasiler en azından nasıl oy kullanacağımızı olsun televizyondan uygulamalı olarak gösterselerdi ve ya sandık görevlileri bize kısaca anlatsaydı” diyerek yaşadıklarını anlattı.

Diyalog