Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu KKTC’ye gelişini Twitter hesabından “Çalışma ziyareti için KKTC’deyiz. Egemen eşitlik ve eşit statü Kıbrıs Türk halkının temel hakkı. Birlikte savunmaya devam edeceğiz… Kıbrıs Türkü kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Milli Kıbrıs davamıza birlikte sahip çıkmaya devam edeceğiz.” ifadeleriyle duyurdu.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la görüşecek, ardından ortak basın açıklaması yapacak. Başbakan Ersan Saner de Çavuşoğlu’nu kabul edecek.

Bu arada, bir grup vatandaş ve AK Parti KKTC Temsilciliği üyeleri, ellerinde Türkiye ve KKTC bayraklarıyla Çavuşoğlu'nu karşılayarak sevgi gösterisinde bulundu.

Çavuşoğlu, kendisini karşılayan vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun adaya gerçekleştirdiği çalışma ziyareti kapsamında programı açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre Çavuşoğlu, bugün saat 13.30’da Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından  kabul edilecek.

Görüşmenin ardından saat 14.00’te heyetler arası toplantı yapılacak.

Heyetler arası toplantının ardından ise Tatar ve Çavuşoğlu, saat 15.00’te ortak basın açıklaması yapacak.

Görüşmeyi izleyecek basın mensuplarının 12.00 ile 13.00 veya 14.00 ile 15.00 saatleri arasında basın kartlarını ve PCR veya antijen test sonuçlarını göstererek giriş yapabilecekleri kaydedildi.