Maliye Bakanı Ersin Tatar, bankacılık sisteminin iyi bir gelişme süreci içerisinde olduğunu ve gerek mevduatlarda, gerekse kredi kullanımında artış görüldüğünü söyledi.

Bankacılık sektörünün güçlü ve iyi olmasının ekonomik anlamda fevkalade önemli olduğunu kaydeden Tatar, kamu maliyesinde sağlam bir bütçe olması halinde özel sektörün de önünün açıldığını belirtti.

Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Tatar, halk arasında “faiz yasası” olarak bilinen yasanın geçmesiyle başlattığı banka ziyaretleri çerçevesinde Limasol Türk Kooperatif Bankası’nı ziyaret etti. Tatar, banka yöneticileriyle görüşerek, sektör hakkındaki faaliyetleri ve yeni uygulamaları konuştu.

Bankacılık sektöründeki güvene ve iyileşmeye dikkat çeken Tatar, son yıllarda başarılı bir şekilde yönetilen ve önemli çalışmalara imza atan Limasol Kooperatif Bankası ve yöneticilerini kutladı.

“MALİYEDE ÖNEMLİ GELİŞMELER”

Maliye Bakanı Ersin Tatar, ülkede güven ve istikrarın sağlanmasının yanı sıra hükümetin aldığı kararlı ve geleceğe yönelik tedbirlerle kamu maliyesinde düzelme, bütçe disiplini gibi bir takım önemli gelişmeler yaşandığını söyledi.

Bankacılık sisteminde de önemli iyileşmeler gözlemlendiğini kaydeden Tatar, şöyle devam etti:

“Tüm bunlar örtüşen olaylardır. Mevduatlarda büyüme ve özellikle mevduatların krediye dönüşüm oranlarında iyileşme özel sektörün önünün açılması bakımında önemlidir diye düşünüyorum. Bunu da hayata geçiren bankacılara, yöneticilere ve çalışanlarına bir kez daha teşekkür ederim.”

FAİZ YASASI İÇİN ÇAĞRI

Maliye Bakanı Ersin Tatar, halk arasında faiz yasası olarak bilinen yasayla ilgili olarak borçlulara başvuru çağrısı yaptı. Tatar, “Hükümetin yaptığı Faiz Yasası da ilgi görüyor. Çok sayıda insan başvuruyor ve bundan faydalanıyor. Rakamlar tekrar hesaplanıyor, 9 yıl vade ile ödeme imkanı sunuyor” dedi.

Yeniden yapılandırma çerçevesinde mazbataların geri çekildiğini ve cezaevindeki mazbata sahiplerinin ailelerine kavuştuğunu söyleyen Tatar, “Eski borçları olan, kredileri donuğa giren insanlarımızın bu fırsattan yararlanarak bankalara başvurmaları ve sizlerinde geçirilen yasa kapsamında bunları değerlendirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“BANKACILIĞIN GELİŞMESİ İSTİHDAM YARATIYOR”

Tatar, şöyle devam etti:

“İnşallah önümüzdeki dönemde ekonominin daha da istikrara kavuşması ile burada çok daha güzel işlerin olabileceğine inanıyorum. Bankacılık sistemi geliştik sonra istihdam oranları da gelişiyor. Şu anda sizlerden aldığım bilgiye göre bu bankada 217 tane insan çalışıyor. İşlerininiz gelişmesi, şube sayısının artması ile daha da fazla istihdam ile ülke ekonominse katkı sağlayacaktır. Bu da insanlarımıza bir takım imkanlar sunma bakımından önemlidir.”