TALAT VE SİBER'DEN AKINCI'YA TAM DESTEK


TALAT: Akıncı'nın başarılı olabilmesi için elimden gelen çabayı göstereceğim.


İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da açıklamasında Kıbrıs Türkü'nün pazar gün yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde atacağı adımın gelecek nesiller için tarihi öneme sahip olduğunu vurguladı.
Akıncı'nın seçimlerde başarılı olabilmesi için elimden gelen çabayı ortaya koyacağını ifade eden Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk halkının pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2'inci tur seçimlerinde tercihini Akıncı'dan yana kullanmasını "talep ve rica "etti.

SİBER, AKINCI'YI KUTLADI.

Mustafa Akıncı, Mehmet Ali Talat ile görüşmesinin ardından Meclis Başkanı Sibel Siber'i ziyaret etti. Siber'in evinde gerçekleşen görüşme sonrası birlikte  basının karşısına geçen Akıncı ve Siber basının sorularını yanıtladı.
Seçim sürecinde rekabet ortamının medeni şekilde yaşandığını ve sonuçlara bakıldığında Siber'in başarılı bir performans sergilediğini kaydeden Akıncı, dört adayın bu kadar yakın sonuçlar aldığı bir seçim daha yaşanıp yaşanmayacağının belirsiz olduğunu söyledi.

"Akıncı'nın başarılı olacağına inanıyorum"

Siber yurt içinde, dışında ve müzakere masasında Kıbrıs Türk halkını en iyi temsil edeceğine inandığını çözüm odaklı siyaseti destekleyen Akıncı'nın başarılı olacağına inanç belirtti.