Lefkoşa Sanayi Bölgesinde bulunan Yeşil alanları dağıtan Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba,

Avukatı vasıtası ile yayınlarımızı durdurma tehdidinde bulundu...

Akçaba şöhretine halel geldiği gerekçesi ile dava tehdidinde bulunurken sorulara yine cevap vermekten kaçındı

 

Kıbrıs Manşet’in, Lefkoşa Sanayi Bölgesinde bulunan yeşil alanların UBP Kurultayı döneminde torpilli kişilere dağıtıldığına yönelik haberine dava tehdidi geldi.

Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba’nın Avukatı Hasan Esendağlı tarafından gönderilen ‘Haklara halel gelmeksizin’ ibaresi ile başlayan ihbarnamede,

Müvekkilem Soley Akçaba’dan almış olduğum talimata binaen aşağıdaki hususları bilginize getiririm denilerek dava tehdidinde bulunuldu.


ZEM VE KADİH İÇERİR

Avukat Hasan Esendağlı gönderdiği ihbarnamede, müştereken ve/veya münferiden sahibi bulunduğunuz Kıbrıs Manşet isimli internet sitesinde müvekilem hakkında bir süreden beridir yayınlar yapılmakta olduğu gözlenmektedir.

Özellikle 19.1.2014 tarihinde bu siteye yüklenen ve butün itibarı ile sitede yer alan ‘Sanayi Dairesi varan 1.’ Açıkla Akçaba’ başlığı ile yer alan yayın, müvekkilem hakkında gerçek olmayan, ve/veya hakaretamiz ve/veya maksatlı ve/veya kötü niyetli ve/veya zem ve kadih teşkil edici iddialar içermektedir.


ŞÖHRETİNE ZARAR VERİYOR

Hasan Esendağlı, ihbarnamesinde devamla, müvekkilem halen Sanayi Dairesi Müdürü mevkinde bulunmakta olup, bahse konu yayın ve/veya yayınlarınız, müvekkileme kamu görevinde usulsüzlük ve/veya suç isnat eden  ve/veya Müvekkilemin işi  ve/veya Mesleği ve/veya Makamı ve/veya mevki yönünden doğal olarak şöhretini zedelemeye veya haleldar etmeye yönelik iddia  ve/veya imalar içermektedir.



ALEYHİNİZE DAVA İKAME EDERİZ

Bu hususta Müvekkilem ile ilgili tüm hakları saklı tuttuğumuzu, işbu yayınlar konusundaki tutumunuzun devamı halinde aleyhinize dava ikame etmek dahil tüm yasal yollara müracaat edileceğini bilginize sunarım deniliyor.

KIBRIS MANŞET SORUYOR

Kıbrıs Manşet olarak öncelikle belgesiz ve gerçek olmayan hiçbir haberi yayınlamadığımızı belirtmek isteriz.
Bu çerçevede Sayın Soley Akçaba’ya birkez daha soruyoruz:
1- UBP Kurultay döneminde içinde bulunduğumuz günlerde bir Kamu Bankasına Yönetim Kurulu Başkanı olacak olan kişinin ailesinden birine yeşil alan olan parseli inşaat amaçlı verildi mi?


2-Yine bir başka kişiye İnter Gaz arkasında bir başka yeşil alan parseli Reklamcılık ve tabela atölyesi işleri maksatlı  verildi mi? 

Gazetecilik meslek ilkeleri gereği, açıklama yapılması durumunda yapılan açıklamayı da aynen yayınlayacağımızı bir kez daha hatırlatırız.

Dava tehdidine maruz kaldığımız ilgili haberler:  

http://www.kibrismanset.com/guncel/varan-2-h53776.html



KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER