Doktor Kıyamet lakaplı para yöneticisi Marc Faber, İran ve İsrail arasındaki bir savaşın neredeyse kaçınılmaz hâle gelmesiyle Ortadoğu'daki siyasi riskin tırmandığını belirterek, değerli metallerin bir miktar güvenlik sağladığını savundu.

Siyasi riskin 6 ay önce zaten yüksek, şimdi ise daha yüksek olduğunu söyleyen Faber, er ya da geç ABD ya da İsrail'in İran'a saldıracağını, bunun kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

İran'ın petrol arzındaki kesintilere ilişkin kaygıların etkisiyle Brent petrolün varili Salı günü 123 dolardan işlem gördü.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Pazartesi günü ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmesinin ardından da İran'a olası bir saldırı yapabilecekleri fikrinden vazgeçme sinyali vermedi.

Ortadoğu ya da başka bir yerde savaş çıkarsa, Fed Başkanı Bernanke'nin daha fazla para basmaktan başka seçeneği olmayacağını söyleyen Faber, bu sebeple bu zamanlarda hisse senetleri ve değerli metallerde kalınmasını tavsiye etti. Faber ayrıca, savaşların büyük çoğunluğunun ve sosyal gerilimlerin şirketleri yıkamamış olduğunu belirtti.