Lefkoşa-Mağosa anayolunda dün kaza yapan iki araç, başka bir zincirleme kazaya sebebiyet verdi. Kaza yapan iki araç kaçınca, arkadan gelip vuran 5 araç olay yerinde kaldı.


   Saat 17.15’te meydana gelen zincirleme trafik kazasında beş araç birbirine girerken, iki kişi hafif yaralandı.


Hocaoğlu Petrol yakınlarında meydana gelen kaza, Mağusa istikametinde seyreden Cihangir’de sakin 54 yaşındaki Mustafa Tuğcan’ın dikkatsizlik sonucu GZ 816 plakalı aracıyla, Mallıdağlı Mehmet Basri (26) yönetimindeki LM 605 plakalı araca arkadan çarpması sonucu meydana geldi.


Çarpmanın şiddetiyle ileri savrulan Basri yönetimindeki araç, Demirhan’da sakin Ali Tunçtaşlı (24) yönetimindeki HE 071 plakalı araca, bu araç da Değirmenlik’te sakin Özkan Tuman (36) yönetimindeki 39 EP 451 plakalı araca arkadan çarptı.   

 

Bu arada, önündeki kazadan habersiz bir şekilde aynı yöne doğru seyreden Haspolatlı Sevim Han (30) ise yönetimindeki EJ 249 plakalı araçla, kazaya neden olan Mustafa Tuğcan’ın kullandığı GZ 816 plakalı araca arkadan çarparak, zincirleme kazanın son halkası oldu.


   Kazada araçlarda büyük çapta hasar meydana gelirken, LM 605 plakalı araçta yolcu olarak bulunan 42 yaşındaki Hatice Okyay ve 20 yaşındaki Aslı Çorba hafif yaralandı.


   Yaralılar kaza sonrası kaldırıldıkları Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi edildikleri belirtildi.