Meteoroloji Uyardı... Sağanak Yağmur Geliyor!

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, Orta ve Doğu Karadeniz Kıyılarıyla, Batı Karadeniz kıyılarında sağanak ve gök gürültülü yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz Kıyıları, Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı çevreleri ile öğle saatlerinde Toroslar mevkii, akşam saatlerinde Ankara, Çankırı ve Kastamonu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

İstanbul'da sağanak yağış bekleniyor.Bugün ayrıca, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve İstanbul'un Anadolu yakasının kıyılarının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.


İSTANBUL'DA FIRTINA ALARMI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de İstanbullulara bir başka kötü haberi duyurdu. Buna göre İstanbul'da şiddetli fırtına bekleniyor.

Belediyenin yayınladığı uyarı şöyle:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji biriminin değerlendirmelerine göre, İstanbul beş gün süreyle şiddetli rüzgarların etkisi altına girecek. Yurdumuzun batı kesimlerinde (Batı Karadeniz, Marmara ve Ege) kuvvetlenen rüzgârın hafta başına kadar aralıklarla fırtına seviyesine saatte 30 ila 70 km hıza ulaşacağı tahmin ediliyor.

Marmara'da bugün öğle saatlerinde etkisini artırarak 50-60 km/s, akşam saatlerinden itibaren ise 60-70 km/s fırtına şeklinde esmesi beklenmekte. Fırtınanın Salı günü akşam saatlerinde etkisini azaltması tahmin ediliyor.

Rüzgârın açık deniz seferlerini aksatması, çatı ve tabela uçması, ağaç devrilmesi, denizde dalga yüksekliğini artırarak (2 ila 5m arası) olumsuzluklara neden olabileceği tahmin ediliyor. Muhtemel olumsuzluklara karşı, İtfaiye Daire Başkanlığı, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ve ilgili birimler hazır bekletiliyor.