KKTC’de sağlık sektöründe yaşanan bir skandalı daha gün yüzüne çıkarıyoruz.

KIBRIS MANŞET-ÖZEL

KIBRIS MANŞET yazarı Dr. İlker İpekdal kapitalizmin yeni zehiri ‘doktor-para-hasta’ üçgeninin sağlık sisteminin içerisine nasıl yerleştiğini gözler önüne serdi.

Devlet hastanelerinde aradığı hizmeti bulamayan vatandaşlar şimdi de özel hastanelerin pençesinde…

Türkiye’nin ünlü özel hastanelerinden Memorial, komisyon karşılığında KKTC’den Doktor transfer etmeye çalıyor. Branşlara göre değişen oranda 750 TL ile 1000 TL arasında komisyon vaadiyle uzman doktor önerisi talep ediyor. 

Dr. İpekdal’ın ulaştığı belgelerde etik olmayan yöntemlerle adeta elma - armut seçer gibi doktor seçiliyor ve her doktorun bir ederi var…

Memorial’ın KKTC’yi ilgilendiren marifetlerinden bir diğeri de Hasta muayene edilmeyen,

hasta yatışı yapılmayan, hastalara tetkiklerin yapılmadığı hatta hastaların doktor yüzü görmediği bir ‘Hasta Temsil Ofisi’ne sahip olması. Bu ofis KKTC’den Memorial’ın Türkiye’deki şubelerine hasta çekmek için kullanılıyor.

Üstelik bu çarpık yapı Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin bilgisiyle kurulmuş. Hatta Memorial Kıbrıs’a, Faiz Sucuoğlu’nun Sağlık Bakanlığı döneminde, Bakanlar Kurulu’ndan, Hasta Temsil Ofisi açma izni verilmiş. Üstüne üstlük Memorial’ın kurduğu hasta karargahı yani ofisi Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin tam karşısı iken, şimdiki yeri ise bir önceki Sağlık Bakanı Dr. Dt. Filiz Besim’in kliniği ile kapı komşusu.

Şimdi Kıbrıs Manşet olarak Memorial Hastanesi Neden KKTC’de? Diye soruyor ve Memorial Hastaneler Grubu’nun bir yetkilisinden izahat bekliyoruz!

Dr. İpekdal’ın yazısını okumak için tıklayınız!