Medya Etik Kurulu’nda gazeteci Hasan Kahvecioğlu’nun istifasıyla boşalan kurul üyeliğine gazeteci örgütlerinin temsilcisi olarak Perihan Aziz getirildi.

Kurul adına açıklama yapan Medya Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, kurulun oluşturulduğu ilk günden itibaren çalışmalara aktif biçimde katılan Hasan Kahvecioğlu’na teşekkür etti.

“Medya Etik Kurulu’nun, yaptığı çalışmalar ve ürettiği kararlarla saygın bir konuma gelmesinde sayın Hasan Kahvecioğlu’nun katkıları yadsınamaz” diyen İrvan, kurula yeni seçilen gazeteci Perihan Aziz’in de çok deneyimli ve saygın bir gazeteci olduğunu, kendisini kurulda görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

PERİHAN AZİZ KİMDİR?

Lefke Bağlıköy doğumlu olan Perihan Aziz, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne bağlı Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. 1975 yılında Türk Ajansı Kıbrıs’ta (TAK) muhabir olarak gazeteciliğe başlayan Perihan Aziz, 2010 yılında Ajans’ın müdürlüğüne atandı.

Kesintisiz 37 yıl çalışmanın ardından 2012 yılında emekli olan Perihan Aziz, TAK’ta çalıştığı yıllarda Yakın Doğu Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans da yaptı.