Kıbrıs Manşet haber servisimize ulaşan bilgiye dayanarak Dikmen belediyesinde görüntülediğimiz olay insan sağlığını büyük ölçüde tehdit eder şekildeydi.

Burası Dikmen Belediyesi, Dikmen köyü içerisinde yer alan araç park alanıdır.Mevcut belediye yönetimi vidanjörle çekilen lağım sularını Haspolat sıvı atık yerine boşaltmak yerine ve muhtemelen akaryakıttan tasarruf etmek için Dikmen Belediyesi araç park yerine pis suları boşaltım yapıyor.

Akıllara bir çok soru geliyor:
Doğayı ve çevreyi korumak adına yapılan etkinlikler neden düzenleniyor? Doğayı sadece kuru atıklar mı kirletiyor? Doğa ve çevre önemsenmiyorsa insan hayatı neden bu kadar hiçe sayılıyor? İnsan hayatı bu kadar ucuz mudur? İnsan sağlığına verilen değer bu mudur?

Yetkililer bilmiyorlar belki ya da göz ardı ediyorlar ama kendileri ve aileleri de o toprakların üzerlerinde yaşıyorlar, doğaya karışan her zararlı, kirli atık maddeler bir şekilde kendilerinin de sağlığını etkileyecektir. Yöneticiler bencillik yapacaksa işlerine, projelerine önce kendilerini düşünerek devam edebilirler.

Kıbrıs Manşet
Özel
Ferah BULUT