KTHY eski çalışanlarına müjdeli haber

Çalışanlara tazminatların %50’si ödenecek

Serdar Denktaş ‘ödeme yılbaşından önce yapılacak’

 

KKTC’nin Milli Hava Yolu olarak nitelendirilen ancak idari yeteneksizlik nedeni ile battımı, yoksa batırıldımı, tartışması hala daha tartışma konusu yapılan KTHY’nin eski çalışanlarına, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’tan müjdeli haber geldi.


UZUN SÜREDİR ALACAKLARINI ALAMIYORLARDI

KTHY kapatıldıktan sonra işsiz kalan ancak, Sosyal Sigortaları ile İhtiyat Sandıkları yeterli oranda yatırılmadığı için tazminatları ile şirketten alacakları olan tazminatlarını alamayan KTHY eski çalışanlarına tazminat paralarının yüzde ellisinin yılbaşından önce ödeneceği açıklandı. Yıllardır maddi sıkıntı çeken, bir kısmı yeniden istihdam edilmesine karşın, büyük bir kesiminin iş bulamadığı KTHY çalışanlarının tazminatlarının bir bölümünü alacak olmaları çalışanlarca sevinçle karşılandı.



YÜZDE 50’si ÖDENECEK

Kıbrıs Manşet’in, Hava Sen yetkililerinden elde ettiği bilgide Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın, yeni yıldan önce KTHY çalışanlarına %50’lik bölümünün ödeneceğini açıkladığı öğrenildi. Denktaş’ın ayrıca bu ödemenin kısa bir süre sonra yapılacağını ve net bir açıklamanın yine kısa bir süre içerisinde yapılacağını duyurduğunu da belirtti.



NE ZAMAN ÖDENECEK?

Hava Sen ödemenin ne zaman yapılacağını ve kısa bir süre olarak nitelendirilen zaman diliminin hangi süreyi içerdiğinin açıklanması gerektiğine vurgu yaptı. Hava Sen soruyoruz tazmınatların %50 si ne gün ödenecek derken, KTHY çalışanının alacaklarını ne zaman ödeneceğinin de bilmesi gerektiğini belirtiyor


UZUN SÜRE ÇOK SIKINTI ÇEKTİLER

Tarafsız gözlemciler, büyük bir idari yeteneksizliğin sergilendikten sonra batırıldığı iddia edilen Milli Hava Yolu KTHY eski çalışanlarının şirketin kapatılmasından sonra büyük maddi sıkıntı çektiklerine vurgu yaparken, birçoklarının evlerine ekmek götürecek parayı bile bulamadıklarını, çocuklarını okula götürecek mazot ve benzin almadığını ve çocuklarına sağlıklı bir eğitim sağlamakta  zorluk çektiklerini belirtti.



KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER