ULAŞTIRMA BAKANLIĞI İLE BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

ÜNİVERSİTE, KKTC’DE KARA NOKTALARININ TESPİTİ VE SOMUT ÇÖZÜM ÖNERİLERİNE İLİŞKİN ARAZİ VE BÜRO ÇALIŞMALARI YAPACAK

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Türkiye Bahçeşehir Üniversitesi arasında “KKTC Karayolları Güvenliği Eylem Planı” oluşturmak amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

İstanbul’da Bahçeşehir Üniversitesi’nde yer alan imza töreninde protokole, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner ile Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın imza koydu.

Projenin yöneticiliğini yapacak olan Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma Uygulama Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı da imza töreninde hazır bulundu. 

Protokole göre, üniversite, KKTC’de kara noktalarının tespiti ve somut çözüm önerilerine ilişkin arazi ve büro çalışmaları yapacak.

SANER

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, konuyla ilgili açıklamasında, bakanlık olarak ülkede anayolların kalitesi ve güvenliğinin artırılması için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Saner, üniversite ile yapılan bu protokolün bilgi ve tecrübe paylaşımı ile KKTC karayollarının standartlarının ve güvenliğinin artırılmasına katkı sağlayacağına inanç belirtti.  

Saner, bakanlık olarak anayollarda yaptıkları çalışmalar ve yeni projeler hakkında da bilgiler vererek, göreve geldikleri günden beri, ülkede 36 yılda yapılan kadar karayolu kazandırdıklarını söyledi.

İmzalanan protokolle üniversitenin bilgi ve tecrübelerini KKTC’ye yansıtacağını, bu nedenle bu tip protokollere büyük önem verdiklerine vurgu yapan Saner, ülke olarak CEBİT’e de partner ülke olarak katıldıklarını belirtti. Saner, KKTC’nin bilişim alanında yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi vererek, ambargoların bilişimi engelleyemeyeceğini vurguladı.

Kendini belli konularda yaptıkları araştırmalarla kanıtlayan kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmaya önem verdiklerini, bu çerçevede Bahçeşehir Üniversitesi ile yaptıkları protokolün önemine dikkat çeken Saner, KKTC’nin haksız ambargolara maruz bırakıldığını, karayollarında da bazı sıkıntılar yaşadıklarını ancak bu tip işbirlikleri ve bilgi paylaşımlarıyla sıkıntıları gidereceklerini kaydetti.

Türkiye ile KKTC üniversiteleri ve kurumları arasındaki işbirliklerinin önemine de vurgu yapan Saner, bilimsel paylaşımların önemine işaret etti.

Saner, bilgiden doğan her şeyin topluma pozitif dönüşü olduğuna da işaret ederek, protokolün hayırlı olmasını temenni etti.

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın da, üniversite hakkında detaylı bilgi vererek, tecrübe ve deneyimlerini KKTC ile paylaşmaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti.

(EMR/FEZ)   FOTOĞRAFLI